Πρόταση μομφής: Με fast track ρυθμούς και με ομιλίες αργά τα ξημερώματα επιχειρεί η κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στην ενημέρωση

Σήμερα η διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα

Πρόταση μομφής: Με fast track ρυθμούς και με ομιλίες αργά τα ξημερώματα επιχειρεί η κυβέρνηση να ρίξει «μαύρο» στην ενημέρωση

«Μαύρο» στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί το Μαξίμου, καθώς βάζει τη συζήτηση στις 3 τα ξημερώματα.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας, η διαδικασία θα γίνει με fast track ρυθμούς για να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής για την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, σήμερα η διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα.

Αύριο, Πέμπτη η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μόλις κλείσει η λίστα των ομιλητών που θα είναι υπουργοί και βουλευτές.

Την Παρασκευή, η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι στις 9 το πρωί και υπολογίζεται ότι από τις 10 και μετά θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν είναι μόνο πόσοι βουλευτές και βουλεύτριες θα μιλήσουν αλλά και το πότε θα μιλήσουν. Είναι για να υπάρχει μία δημοσιότητα, για να έχει επαφή η κοινή γνώμη. 2 ή 3 τα ξημερώματα δεν υπάρχει» σημείωσε ο Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι είναι «απάνθρωπο χωρίς λόγο».

«Πλειοψηφία είστε, ό,τι θέλετε κάνετε. Μας έχετε συνηθίσει σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε: «Η πρόταση είναι κουραστική, όχι απάνθρωπη. Η συζήτηση είναι τριήμερη, η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε αμέσως μετά την υποβολή της πρότασης δυσπιστίας που έγινε σχετικά αργά σήμερα. Σεβάστηκα συναδέλφους που ταξίδευαν από την επαρχία στην Αθήνα και ξεκίνησα στις 18:00 για να είστε εδώ. Η εξίσωση δυσκολεύει συνεχώς γιατί ο πρωθυπουργός όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, έχει κανονίσει σοβαρή διεθνή υποχρέωση και πρέπει να αναχωρήσει το απόγευμα της Παρασκευής για την Ιαπωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.