ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Νέα λειτουργία για το WhatsApp – Θα επιτρέπει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων χωρίς τη χρήση τηλεφώνου

Νέα λειτουργία για το WhatsApp – Θα επιτρέπει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων χωρίς τη χρήση τηλεφώνου

Το WhatsApp αναμένεται να χρησιμοποιήσει μία νέα λειτουργία, που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα χωρίς να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους.

Προς το παρόν, το WhatsApp είναι συνδεδεμένο με το τηλέφωνο ενός χρήστη. Οι εφαρμογές του απαιτούν τη σύνδεση αυτής της συσκευής για τη λήψη μηνυμάτων.

Ωστόσο, η νέα δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα «ακόμα κι αν δεν έχει μπαταρία το τηλέφωνο» όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αυτό θα συμβεί επειδή πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα με το WhatsApp μέχρι και τέσσερις άλλες συσκευές, όπως υπολογιστές και tablet.

Για αρχή, η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά για μια μικρή ομάδα χρηστών. Στη συνέχεια η εταιρεία σχεδιάζει να βελτιώσει την απόδοση και να προσθέσει λειτουργίες πριν την ενεργοποιήσει για όλους.

Αρκετές άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν ήδη μια τέτοια δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένης της αντίπαλης Signal, η οποία απαιτεί μεν, ένα τηλέφωνο για εγγραφή, αλλά όχι για ανταλλαγή μηνυμάτων.

Ωστόσο, η λειτουργία είναι απαίτηση εδώ και καιρό, από τους χρήστες του WhatsApp.

Σε μια δημοσίευση στο blog του, που ανακοίνωσε την νέα δυνατότητα, η ομάδα του Facebook δήλωσε ότι η αλλαγή χρειάζεται «επανεξέταση» του σχεδιασμού λογισμικού του WhatsApp.

Αυτό συμβαίνει επειδή η τρέχουσα έκδοση χρησιμοποιεί μια εφαρμογή smartphone ως την κύρια συσκευή, καθιστώντας το τηλέφωνο βασική πηγή επαλήθευσης στοιχείων για όλα τα δεδομένα του χρήστη και τη μόνη συσκευή που μπορεί να κρυπτογραφεί μηνύματα για έναν άλλο χρήστη ή για να πραγματοποιεί κλήσεις.

Το WhatsApp Web και άλλες εφαρμογές εκτός smartphone αποτελούν ουσιαστικά έναν «καθρέφτη» αυτού που συμβαίνει στο τηλέφωνο.

Αλλά αυτό το σύστημα έχει σημαντικά μειονεκτήματα, καθώς είναι γνωστό ότι αποσυνδέεται συχνά η εφαρμογή του web.

Σημαίνει επίσης ότι μόνο μία λεγόμενη «συνοδευτική εφαρμογή» μπορεί να είναι ενεργή κάθε φορά – οπότε η φόρτωση του WhatsApp σε άλλη συσκευή θα αποσυνδέσει ένα παράθυρο web του WhatsApp.

«Η νέα αρχιτεκτονική πολλαπλών συσκευών του WhatsApp υπερπηδά αυτά τα εμπόδια, χωρίς να απαιτεί πλέον ένα smartphone να είναι η βασική πηγή των στοιχείων του χρήστη, διατηρώντας ταυτόχρονα τα δεδομένα των χρηστών με ασφάλεια, ιδιωτικά», δήλωσε η εταιρεία.

Σε τεχνικό επίπεδο, η λύση δίνει σε κάθε συσκευή το δικό της «κλειδί ταυτότητας» και το WhatsApp διατηρεί αρχείο αυτών που ανήκουν στον ίδιο λογαριασμό χρήστη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αποθηκεύει μηνύματα στον δικό του διακομιστή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζητήματα απορρήτου.

Ωστόσο, ο Τζέικ Μουρ, ειδικός ασφαλείας στην εταιρεία προστασίας από ιούς Eset, είπε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η ασφάλεια, το να έχεις μηνύματα σε περισσότερες συσκευές θα μπορούσε να συνεχίσει να προκαλεί ανησυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ζωτικής σημασίας οι χρήστες να γνωρίζουν όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό τους, προειδοποίησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.