ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε στο «Διάστημα» – Έφτασε σε ύψος 85 χλμ.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πέταξε στο «Διάστημα» – Έφτασε σε ύψος 85 χλμ.

Ολοκληρώθηκε το ιστορικό ταξίδι στο «διάστημα» (όχι ακριβώς καθώς έφτασε σε ύψος 86,1 χλμ. δηλαδή στη λεγόμενη «μεσόσφαιρα» η οποία είναι μετά την τροπόσφαιρα και την στρατόσφαιρα) ) διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Για πρώτη φορά απλοί επιβάτες κατόρθωσαν να φτάσουν στα κράσπεδα του διαστήματος.

Για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.. Μαζί με τον δισεκατομμυριούχο ήταν δύο πιλότοι και δύο επιβάτες.

Λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε το live του πρώτου επιβατηγού ταξιδιού στη μεσόσφαιρα το σκάφος της Virgin Galactic. Μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ παρουσιαστής της «εκτόξευσης» ήταν ο Στέφεν Κόλμπερτ. Συμπαρουσίαζε η μηχανικός Βερόνικα ΜακΓκάουαν, αλλά και άλλοι εκπαιδευόμενοι αστροναύτες.

Όλα πήγαν βάση σχεδίου. Το διαστημικό αεροσκάφος, μετέφεραν άλλα δύο μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα χιλιάδες πόδια ώστε να είναι δυνατή η εκτόξευση του στο διάστημα. Το διαστημικό αεροπλάνο πυροδότησε τους πυραυλοκινητήρες του, έκλινε σχεδόν απευθείας προς τα πάνω και επιτάχυνε περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου για να φτάσει σε ύψος 85 χλμ. .

Για τον σχεδιασμό του ταξιδιού, χρειάστηκε η βοήθεια ειδικών επιστημόνων εξειδικευμένων στην αεροναυπηγεία με ειδικότητα σε διαστημικά σκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.