ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βλάβη στα υδραυλικά της κάψουλας Dragon του Έλον Μασκ – Με… πάνες θα επιστρέψουν στη Γη οι αστροναύτες

Η ημερομηνία της επιστροφής των αστροναυτών δεν έχει ακόμη οριστεί

Βλάβη στα υδραυλικά της κάψουλας Dragon του Έλον Μασκ – Με… πάνες θα επιστρέψουν στη Γη οι αστροναύτες

Το τετραμελές πλήρωμα της κάψουλας Dragon της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, «SpaceX», επιστρέφοντας στην Γη θα πρέπει να φορέσει… πάνες, καθώς τα υδραυλικά της διαστημικής βολίδας παρουσίασαν πρόβλημα.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, σε συνεργασία με τη ΝΑSA, φιλοδοξεί να λύσει τάχιστα το πρόβλημα διαρροών από την τουαλέτα της διαστημικής βολίδας, το οποίο οφείλεται στην αποκόλληση ενός μικρού σωλήνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού διαστημικού τουρισμού της SpaceX, τον Σεπτέμβριο.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ούρα των αστροναυτών να διαρρεύσουν στο δάπεδο.

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της SpaceX Ουίλιαμ Γκερστενμάιερ, η διαρροή δεν έγινε αντιληπτή από όσους συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή, αλλά εντοπίστηκε μετά την επιστροφή τους.

Έκτοτε η διαστημική εταιρεία SpaceX πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους και στην άτρακτο που θα μεταφέρει αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν προκληθεί δομικές ζημιές στη βολίδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών.

Οι τέσσερις αστροναύτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Όπως αναφέρει το CNN, οι αστροναύτες Shane Kimbrough και Megan McArthur από τη NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία, θα επιστρέψουν στη Γη φορώντας πάνες καθώς η κάψουλα Crew Dragon θα έχει μία μη λειτουργική τουαλέτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ημερομηνία της επιστροφής των αστροναυτών δεν έχει ακόμη οριστεί από τη NASA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.