ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Κόκκινος πλανήτης»: Πλησιάζουμε στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» του

«Κόκκινος πλανήτης»: Πλησιάζουμε στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» του

Η εκτόξευση του ρομπότ «Perseverance» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ήδη μπήκε σε τροχιά και οδεύει προς τον Άρη.

​Μάλιστα, αυτό δίνει ελπίδα στους επιστήμονες πως θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών «αινιγμάτων» που κρύβονται ακόμη τόσο στην επιφάνεια όσο κυρίως στο υπέδαφος του «κόκκινου πλανήτη».

Το «Perseverance» είναι το μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο ρομπότ του είδους που έχει κατασκευαστεί. Πρόκειται για ένα ρομπότ έξι τροχών, που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός μίνι ελικοπτέρου, την πειραματική εφαρμογή εξοπλισμού για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για των εντοπισμό ιχνών προηγούμενης ζωής στον Άρη.

​Το 6τροχό ρόβερ είναι προγραμματισμένο να τρυπήσει την επιφάνεια του πλανήτη και ακολούθως να συλλέξει μικροσκοπικά γεωλογικά δείγματα που θα μεταφερθούν στη Γη περίπου το 2031.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει ένας λόγος που ονομάζουμε το ρομπότ Perseverance. Και αυτός είναι επειδή η μετάβαση στον Άρη είναι δύσκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της NASA Τζιμ Μπράιντστιν λίγο πριν από την απογείωση της 9ης αλλά ιδιαιτέρως φιλόδοξης αποστολής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.