ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η προετοιμασία της Tesla για να στείλει 100 άτομα στο φεγγάρι (βίντεο)

Η προετοιμασία της Tesla για να στείλει 100 άτομα στο φεγγάρι (βίντεο)

H SpaceX του Elon Musk προχώρησε πέρυσι στην εξαγορά δύο εξεδρών πετρελαίου βαθέων υδάτων, με σκοπό να τις μετατρέψει σε πλωτές βάσεις εκτόξευσης για να υποστηρίξει τις αποστολές των τεράστιων πυραύλων Starship που κατασκευάζει η εταιρεία, οι οποίοι θα μπορέσουν να μεταφέρουν φορτίο και 100 άτομα κάθε φορά στο φεγγάρι και στον Άρη, υλοποιώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πύραυλος έχει τεθεί σε κορυφαία προτεραιότητα της SpaceX, ενώ πρόσφατα έκανε δοκιμαστική πτήση ένα πρωτότυπο, το οποίο έφτασε το υψηλότερο σημείο, παρά το γεγονός ότι κατά την προσγείωση εξερράγη.

Οι εξέδρες βρίσκονται στο λιμάνι του Μπράουνσβιλ, κοντά στην εγκατάσταση ανάπτυξης Starship της SpaceX στο Boca Chica του Τέξας.

Οι εξέδρες έχουν μετονομαστεί σε Deimos και Phobos, πιθανώς σε φόρο τιμής στα φεγγάρια του Άρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα αρχεία που υπάρχουν, οι δύο εξέδρες εξαγοράστηκαν με το ποσό των 3,5 εκατ. η καθεμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.