ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία αναζητά… αστροναύτες – Τα προσόντα που απαιτούνται

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία αναζητά… αστροναύτες – Τα προσόντα που απαιτούνται

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), ανακοίνωσε πως μετά από 11 χρόνια, αναζητά νέους αστροναύτες για να στελεχώσει την ομάδα της.

H σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 31 Μαρτίου με την ESA να ενθαρρύνει τις γυναίκες να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου «να επεκτείνουμε την ποικιλομορφία των φύλων στις τάξεις μας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

​«Για να προχωρήσουμε πιο μακριά από ό, τι είχαμε κάνει ως τώρα, πρέπει να διευρύνουμε τη ματιά μας», συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της ESA Γιαν Βέρνερ.

​«Αυτή η διαδικασία στρατολόγησης [αστροναυτών] είναι το πρώτο βήμα και προσβλέπω στην επέκταση της ESA σ’ όλους τους τομείς της εξερεύνησης του διαστήματος και της καινοτομίας σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους μας τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.

Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι αστροναύτες της ESA

H Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, που έχει αναβάλει λόγω της πανδημίας για το 2022 την αποστολή στον Άρη του ρομποτικού ρόβερ «Ρόζαλιντ Φράνκλιν» της αποστολής ExoMars, ευελπιστεί να δεχθεί αιτήσεις απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα και ομάδες, όπως λέει ο διευθυντής ρομποτικής και ανθρώπινου δυναμικού της ESA, Ντέιβιντ Πάρκερ.

​«Η ποικιλομορφία θα πρέπει να αφορά όχι μόνον στην καταγωγή, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά ίσως και τις σωματικές αναπηρίες», σημειώνει στη δήλωσή του.

​Και «για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα μαζί με τη στρατολόγηση αστροναυτών εγκαινιάζω και το Parastronaut Feasibility Project, μια καινοτομία για την οποία σήμανε πλέον η ώρα».

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στον ιστότοπο της ESA θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Μαΐου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα μπουν σε μια διαδικασία επιλογής έξι σταδίων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

​Οι υποψήφιοι αστροναύτες θα πρέπει να είναι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, να έχουν ύψος από 1,53 μ. μέχρι 1,90 μ. και να μιλούν και να διαβάζουν Αγγλικά.

​Θα πρέπει ακόμη να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου ή ισότιμο στις φυσικές επιστήμες, τη Μηχανική ή την Ιατρική και κατά προτίμηση τουλάχιστον τριετή επαγγελματική εμπειρία στον σχετικό τομέα. Παράλληλα θα πρέπει να είναι ηλικίας 27-37 ετών και με καλή κατάσταση υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Οκτώβριο η ESA υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη NASA που αποβλέπει στη διευκόλυνση της βιώσιμης εξερεύνησης της Σελήνης. Οι δύο διαστημικές υπηρεσίες θα συνεργαστούν στο πρότζεκτ Artemis Gateway, που θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος σταθμός εξυπηρέτησης αστροναυτών στο ταξίδι τους από τη Γη προς τη Σελήνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.