ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ESA αναζητά υποψήφιους αστροναύτες με κάποια αναπηρία

Ο ESA αναζητά υποψήφιους αστροναύτες με κάποια αναπηρία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), γνωστοποίησε ότι ξεκινά τη διαδικασία για την ανεύρεση νέων αστροναυτών και, μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά αναζητεί υποψήφιους με κάποια αναπηρία.

Η ESA θα δεχτεί αιτήσεις από τον Μάρτιο έως τον Μάιο από υποψήφιους για 4-6 θέσεις αστροναυτών και, σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμεί η διαδικασία να είναι όσο ανοικτή γίνεται, ώστε να συμπεριλάβει και ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Μάλιστα ζήτησε από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή να τη συμβουλεύσει κατά τη διαδικασία επιλογής.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν ψάχνουμε ένα διαστημικό τουρίστα που συμβαίνει να έχει επίσης κάποια αναπηρία. Το συγκεκριμένο άτομο θα κάνει μια κανονική διαστημική αποστολή, συμμετέχοντας σε όλες τις επιστημονικές και άλλες διαδικασίες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», ανέφερε ο δρ Ντέιβιντ Πάρκερ, διευθυντής του προγράμματος ρομποτικών και επανδρωμένων πτήσεων της ESA, σύμφωνα με το BBC.

Η ESA ενθαρρύνει ανθρώπους με αναπηρία στα κάτω άκρα ή με περιορισμένη ανάπτυξη να υποβάλουν αίτηση. Στόχος της είναι οι “παραστροναύτες” να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή στο μέλλον, έστω κι αν αυτό πάρει κάποιο χρόνο.

Παράλληλα, η ESA επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις της. Μόνο μία γυναίκα -η Σαμάνθα Κριστοφορέτι- υπηρετεί σήμερα ως Ευρωπαία αστροναύτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον μεταπτυχιακό τίτλο (μάστερ) στις φυσικές επιστήμες, ιατρική, μηχανική, μαθηματικά ή επιστήμη των υπολογιστών ή να έχουν εμπειρία πιλότου. Πρέπει να μιλάνε καλά αγγλικά και να γνωρίζουν μια δεύτερη γλώσσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.