ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

SpaceX: Διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ ανατινάχθηκε κατά την προσεδάφισή του (βίντεο)

SpaceX: Διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ ανατινάχθηκε κατά την προσεδάφισή του (βίντεο)

Ένα πρωτότυπο διαστημόπλοιο, το οποίο αναπτύχθηκε από τη SpaceX για διαστημικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και εκτοξεύθηκε από μια εγκατάσταση στο Τέξας, εξερράγη την Τετάρτη (03/03, τοπική ώρα) λίγα λεπτά μετά την προσγείωσή του.

Πριν από αυτό, το πρωτότυπο SN10 έφτασε σε υψόμετρο περίπου 10 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης, πραγματοποίησε μια στροφή, ελεγχόμενη κατάβαση, επανεκκίνηση των κινητήρων του πριν από την προσγείωση και έφτασε στο έδαφος με επιτυχία.

Η SpaceX αναπτύσσει ένα σύστημα μεταφοράς που αποτελείται από ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκτόξευσης και ένα διαστημικό σκάφος.

Το σύστημα θα επιτρέψει την παράδοση δορυφόρων, πληρωμάτων και φορτίων τόσο σε τροχιές κοντά στη Γη όσο και στη Σελήνη και στον Άρη.

Αυτή είναι η τρίτη εκτόξευση πρωτότυπου διαστημοπλοίου σε υψόμετρο άνω των 10 χιλιομέτρων καθώς, προηγουμένως, πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκτοξεύσεις στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και στις 3 Φεβρουαρίου 2021.

Στη συνέχεια, οι πύραυλοι εξερράγησαν και συνετρίβησαν κατά την προσγείωση, ωστόσο, οι δοκιμές εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως επιτυχείς, καθώς ο κύριος στόχος τους δεν ήταν η προσγείωση, αλλά ο έλεγχος της συμπεριφοράς του σκάφους στον αέρα όσον αφορά στις στροφές, στη δυνατότητα ελέγχου κατά τον σχεδιασμό της επιστροφής στη Γη και στα συστήματα λειτουργίας.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Έλον Μασκ, ακόμα και πριν την εκτόξευση, υπολόγισε τις πιθανότητες επιτυχούς προσγείωσης μόλις κατά 30%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.