Πως μπορείτε να εξαφανίσετε από το διαδίκτυο τα «ψηφιακά ίχνη»

Η Google έχει ειδική φόρμα γι' αυτό σας το αίτημα

Πως μπορείτε να εξαφανίσετε από το διαδίκτυο τα «ψηφιακά ίχνη»

Αν δεν το γνωρίζετε, έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε από τις μηχανές αναζήτησης του ίντερνετ (Bing!, Yahoo! κτλ.) να διαγράψουν τα αποτελέσματα τα οποία αφορούν στοιχεία και προσωπικές σας πληροφορίες.

Η Google έχει ειδική φόρμα γι’ αυτό σας το αίτημα, όπως επίσης και το Bing! και το Yahoo.

Μάλιστα, μπορείτε να ζητάτε από τη Google να σας έρχεται ειδοποίηση κάθε φορά που το όνομά σας θα εμφανίζεται στο internet, δημιουργώντας ένα Google Alert με το όνομά σας σε εισαγωγικά.

Αν ολοκληρώσατε την παραπάνω διαδικασία, τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από ιστοσελίδες συλλογής δεδομένων. Πολλές εταιρείες έχουν ως αποστολή να συγκεντρώσουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Αυτό μπορεί να σταματήσει μέσω sites που, επί πληρωμή, ολοκληρώνουν τα βήματα και επιστρέφουν για να ελέγξουν αν οι προσωπικές σας πληροφορίες συνεχίζουν να παραμένουν αόρατες ή αν έγιναν πάλι παντού γνωστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τέλος, θέλετε να εξαφανιστείτε λίγο περισσότερο από το internet, διαγράψτε τα mail σας. Δεν είναι εύκολο να το αποφασίσετε αλλά αν θέλετε να φτάσετε μέχρι εκεί, μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας του e-mail σας, να επιλέξετε το link που λέει “close account and delete all services” ή κάτι αντίστοιχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.