ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τουρισμό στην στρατόσφαιρα με… αερόστατο προσφέρει ιδιωτική εταιρεία στις ΗΠΑ

Τουρισμό στην στρατόσφαιρα με… αερόστατο προσφέρει ιδιωτική εταιρεία στις ΗΠΑ

Εταιρεία που δραστηριοποιείται στον «διαστημικό» τουρισμό, ανακοίνωσε ότι από το 2024, με εισιτήριο… 43.000 ευρώ, θα μπορεί ο καθένας να απολαύσει μερικές ώρες ή και ημέρες στην στρατόσφαιρα μέσα σε ένα ειδικό θαλαμίσκο αναρτημένο σε ένα αερόστατο.

Πώς θα γίνεται αυτό; Μέσα σε ειδική κάψουλα και ένα ειδικά σχεδιασμένο αερόστατο το οποίο θα… προσγειώνεται με αλεξίπτωτο , αν και κάποιες ανατροπές δεν θα πρέπει να θεωρούνται απίθανες.

Η World View Enterprises σχεδιάζει την τελευταία 10ετία το πρόγραμμα τουρισμού στην στρατόσφαιρα.

Το «κλειδί» στον σχεδιασμό της είναι η ειδική κάψουλα, μέσα στην οποία ο ταξιδιώτης θα απολαμβάνει εξαιρετικές ανέσεις, αλλά και ασφάλεια, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προσγείωση.

Ο θαλαμίσκος που σχεδιάστηκε από τους επιστήμονες της εταιρείας, θα μπορεί να μεταφέρει 8 άτομα και θα ανεβαίνει σε ύψος έως 28 χιλιομέτρων, όσο πάντως πετά και ένα MiG-25 σε αντίστοιχες πτήσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εταιρεία θα μπορεί να καλύπτει έως και 100 πτήσεις κάθε χρόνο, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 800 άτομα.

Η βάση της εταιρείας είναι στην Τουσόν της Αριζόνας, όπου και διεξάγονται οι δοκιμές. Η ταξιδιωτική εμπειρία θα έχει διάρκεια από έξι έως οκτώ ώρες, ωστόσο σχεδιάζεται πρόγραμμα ακόμη και για πέντε ημέρες. Μάλιστα, θα υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα για κάθε… γούστο, καθώς οι πτήσεις θα μπορούν να γίνονται πάνω από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη.

Η διαφορές σε σχέση με τα τουριστικά προγράμματα που σχεδιάζουν άλλες εταιρείες, είναι δύο: Πρώτο ο θαλαμίσκος δεν φτάνει καν στο διάστημα αλλά πετά σε ύψος 28 χλμ. –ενώ το διάστημα ξεκινά από τα 100 χλμ.- και δεύτερον σύμφωνα με την World View Enterprises θα μπορούν να ταξιδεύουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτου ηλικίας, ή φυσικής κατάστασης.

Όσο για το ενδιαφέρον; Είναι πολύ μεγάλο. Ήδη, πριν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα, ανακοινώθηκε sold out για την πρώτη πτήση, η οποία θα γίνει στο Page και θα είναι πάνω από το Γκραντ Κάνιον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.