ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς να γίνετε «αόρατοι» στο internet – Τα 7 βήματα για να περιορίσετε τα ψηφιακά σας ίχνη

Πώς να γίνετε «αόρατοι» στο internet – Τα 7 βήματα για να περιορίσετε τα ψηφιακά σας ίχνη

Στις μέρες μας οι ειδήσεις περί διαρροής στοιχείων και προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο έχουν πάψει να αποτελούν «είδηση».

Συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε για περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων στο internet είτε λόγω ανθρώπινου λάθους, είτε από κακόβουλες υποκλοπές στοιχείων από χάκερς. Όμως πέρα από τα στοιχεία που μπορούν να διαρρεύσουν για λόγους που είναι πέραν του ελέγχου μας, υπάρχουν και ίχνη τα οποία αφήνουμε καθημερινά και τα οποία είναι πιθανό να τα βρούμε μπροστά μας! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η ανάπτυξη νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter και το Instagram, τα ίχνη που αφήνουμε, ανεξίτηλα και εύκολα προσβάσιμα σε πολλούς, είναι υπερβολικά πολλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε στο economistas.gr τα βασικά βήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να περιορίσουμε τα ψηφιακά μας ίχνη έχοντας ωστόσο κατά νου ότι ποτέ δεν μπορούμε να γίνουμε απόλυτα «αόρατοι». Όμως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πληροφορίες που μπορούν να δουν αδιάκριτα μάτια ή που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιτήδειοι για ενοχλητικές εξατομικευμένες διαφημίσεις κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.