ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Google Chrome alert: Εντοπίστηκε malware που κλέβει προσωπικά δεδομένα

Google Chrome alert: Εντοπίστηκε malware που κλέβει προσωπικά δεδομένα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Google, καθώς ερευνητές της Awake Security υποστηρίζουν ότι εντοπίστηκε η μεγαλύτερη «παραβίαση» στην ιστορία του Chrome.

Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters, συνολικά 32 εκατομμύρια χρήστες έχουν τεθεί σε κίνδυνο λόγω των add-ons που έχουν κατεβάσει από το Web Store, τα οποία κυρίως αφορούν μετατροπή αρχείων και προειδοποιήσεις για αμφιβόλου ποιότητας sites.

«Όταν ενημερωθήκαμε για τα extensions στο Web Store που παραβιάζουν την πολιτική ασφαλείας μας, λάβαμε μέτρα και χρησιμοποιήσαμε αυτό το πρόβλημα ως παράδειγμα προκειμένου να βελτιώσουμε την ανάλυσή μας», είπε ο εκπρόσωπος της Google, Scott Westover στο Reuters.

Συνολικά έχουν αφαιρεθεί πάνω από 70 add-ons, όμως παρά το γεγονός οτι το πρόβλημα λύθηκε, η Google υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα. Μάλιστα σε ερώτηση του πρακτορείου, η εταιρία απέφυγε να συγκρίνει το συγκεκριμένο spyware με τα προηγούμενα που έχει αντιμετωπίσει ή την ζημιά που έχουν.

Πως λειτουργούσε

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Awake, οι άνθρωποι που έβαλαν τα συγκεκριμένα add-ons κατέθεσαν ψεύτικα στοιχεία επικοινωνίας, ενώ τα είχαν σχεδιάσει έτσι ώστε να μην ανιχνεύονται από antivirus ή software ασφαλείας.

Αν κάποιος που τα είχε κατεβάσει έμπαινε από το σπίτι του και άρχιζε να σερφάρει στο διαδίκτυο, αυτά θα συνδέονταν με μία σειρά από sites και θα παρείχαν προσωπικές πληροφορίες και στοιχεία του χρήστη, χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Αν όμως έμπαινε από τον υπολογιστή της δουλειάς που είχε ειδική υπηρεσίας ασφαλείας, τότε το όλο malware θα έμενε ανενεργό, προκειμένου να μην υπάρξουν πιθανότητες να εντοπιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά τα sites που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους έφταναν τον αριθμό των 15.000 και ανήκαν στην Galcomm που έχει την επίσημη ονομασία CommuniGal Communication Ltd. Σε επικοινωνία που είχε το Reuters με αυτή, ο ιδιοκτήτης της Moshe Fogel είπε: «Η Galcomm δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με το συγκεκριμένο θέμα. Το ακριβώς αντίθετο, συνεργαζόμαστε με τους υπεύθυνους για να αποτρέψουμε τέτοιες περιπτώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.