ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Επιστρέφουν οι ειδήσεις στο Facebook

Αυστραλία: Επιστρέφουν οι ειδήσεις στο Facebook

To Facebook και η κυβέρνηση της Αυστραλίας, προχώρησαν σε συμφωνία σχετικά με την επαναφορά των ειδήσεων στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, το Facebook είχε ρίξει «μαύρο» προ ημερών στην πρόσβαση σε κάθε μορφής ενημερωτικό περιεχόμενο στην Αυστραλία, προκειμένου να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που προέβλεπαν αποζημιώσεις των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης για το ειδησεογραφικό περιεχόμενό τους που διακινείται μέσω τρίτων διαδικτυακών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η Google.

Σε μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από την πλευρά του Facebook σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, οι αλλαγές περιλαμβάνουν περιθώριο δύο μηνών στους διαδικτυακούς κολοσσούς προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνίες με επιχειρήσεις ΜΜΕ, περίοδο χάριτος ενός μήνα πριν υπάρξει κυβερνητική διαιτησία σε περίοδο μη συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη, αλλά και αποδοχή των επί μέρους συμφωνιών στις οποίες είχαν καταλήξει Facebook και Google με αυστραλιανά media προκειμένου να αποδυναμώσουν την ισχύ της νέας νομοθεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Facebook ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποκατασταθεί η ροή των ειδησεογραφικών site στις υπηρεσίες του, ενώ μένει ακόμη να φανεί η τελική μορφή που θα πάρει το σχέδιο νόμου πριν ψηφιστεί, αλλά και η αντίδραση της Google που από την πλευρά της είχε απειλήσει ακόμη και να αποσύρει την μηχανή αναζήτησής της από την εγχώρια αγορά αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.