ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρωτας στα σκοτεινά: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα;

Έρωτας στα σκοτεινά: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα;

Ο χαμηλός φωτισμός θεωρείται κατά γενική ομολογία αρκετά αισθησιακός, τώρα όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι επηρεάζει και τη γονιμότητα της γυναίκας.

Το φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμη και τα φώτα του δρόμου που διαπερνούν τις κουρτίνες του δωματίου απορρυθμίζουν τον αναπαραγωγικό κύκλο της γυναίκας, προειδοποιούν οι ειδικοί, με τις γυναίκες μέσης ηλικίας να επηρεάζουν περισσότερο σε σύγκριση με τις νεότερες γυναίκες.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Reports, όσες γυναίκες δυσκολεύονται να συλλάβουν θα πρέπει να λάβουν μερικά απλά μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν την ελάχιστη δυνατή έκθεση στο φως τις βραδινές ώρες.

Οι Αμερικανοί και Ιάπωνες ερευνητές που εκπόνησαν την εν λόγω μελέτη κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από δοκιμές σε ποντίκια. Συγκεκριμένα, θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα.

Δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές επιδράσεις στα νεαρά ποντίκια, τα ευρήματα όμως ήταν ανησυχητικά για τα ποντίκια μέσης ηλικίας. Φάνηκε όμως ότι η αναπαραγωγική λειτουργία ήταν δυνατό να αποκατασταθεί όταν επανήλθε η ομαλή λειτουργία του βιολογικού ρολογιού των πειραματόζωων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι παρόμοιες επιδράσεις είναι πιθανό να παρατηρηθούν και στον άνθρωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.