Η σωστή ποσότητα για το αντηλιακό και το κόλπο των ειδικών για να μην βάζετε ποτέ λιγότερο

Το Α και το Ω της ρουτίνας περιποίησης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Η σωστή ποσότητα για το αντηλιακό και το κόλπο των ειδικών για να μην βάζετε ποτέ λιγότερο

Η τέλεια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα λειτουργεί για εσάς όλο το χρόνο, αλλά υπάρχουν μερικές βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις εποχιακές παρενέργειες που μπορεί να έχει το καλοκαίρι στο δέρμα σας.

Και ποιος έχει πιο αποτελεσματικές συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος από τους δερματολόγους;

Οι δερματολόγοι, σύμφωνα με το InStyle, λοιπόν, συμφωνούν ότι η σωστή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού σας είναι μακράν το πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα φροντίδας του δέρματος όλο το χρόνο –ακόμη και σε κλειστούς χώρους. Κάτι που για το καλοκαίρι αποτελεί το Α και το Ω καθώς αναπόφευκτα περνάτε περισσότερο χρόνο στον ήλιο.

Η σωστή ποσότητα και το κόλπο των ειδικών για να μην βάζετε ποτέ λιγότερο

«Το SPF πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά στις περιοχές που εκτίθενται -που συχνά περιλαμβάνουν το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, τα αυτιά και τα χέρια- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή νωρίτερα αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε, καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες», λέει η Dr. Marisa Garshick, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Εάν πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή εν κινήσει, ωστόσο, συνιστά ένα αντηλιακό σε σκόνη.

Είναι, επίσης, βασικό να εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό για να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία. «Θα πρέπει να ακολουθείτε τη μέθοδο των δύο δακτύλων όταν εφαρμόζετε το αντηλιακό στο πρόσωπο και το λαιμό σας», λέει ο Dr. Karan Lal, πιστοποιημένος δερματολόγος στο New Jersey.

«Απλώστε μία λωρίδα αντηλιακού σε κάθε δείκτη και μέσο δάχτυλό σας, που είναι η κατάλληλη ποσότητα για το πρόσωπο κάθε μέρα. Όταν πρόκειται για το σώμα, μια ποσότητα σε σφηνοπότηρο είναι κατάλληλη για τις εκτεθειμένες περιοχές».

Επιπλέον, η Dr. Melanie Palm, δερματολόγος και ιδρύτρια του Art of Skin MD στη Solana Beach της Καλιφόρνια, λέει να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι SPF 30 ή υψηλότερο και να λάβετε υπόψη σας την ώρα της ημέρας που περνάτε σε εξωτερικούς χώρους.

«Αναζητήστε σκιά και προσπαθήστε να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε άμεσο ηλιακό φως από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για εξωτερικές δραστηριότητες, όταν οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πιο ακραίες», προτείνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε, επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φοράτε ρούχα με UPF 50 ή περισσότερο εκτός από το αντηλιακό σας ή να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα που ενισχύει την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.