ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έτσι θα απομακρύνετε τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Έτσι θα απομακρύνετε τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Όπως είναι ευρέως γνωστό, για τις σακούλες κάτω από τα μάτια ευθύνονται πολλές αιτίες, μεταξύ των οποίων η γήρανση, οι ορμονικές αλλαγές, ο τρόπος ζωής και οι βλαβερές συνήθειες.

Υπάρχουν βέβαια και παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν σακούλες, όπως η δερματίτιδα, οι αλλεργίες, η θυρεοειδοπάθεια κλπ., οι οποίες διορθώνονται μόνο με βλεφαροπλαστική.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις σακούλες των ματιών:

Μειώστε το αλάτι: Στην περιοχή γύρω από τα μάτια συγκεντρώνεται αρκετό νερό και λίγο νάτριο (στοιχείο που περιέχει το αλάτι). Όταν τρώτε πολύ αλάτι, χάνεται η φυσική ενυδάτωση σε αυτήν την περιοχή του προσώπου, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υπερβολική συσσώρευση νατρίου σε άλλα σημεία του σώματος. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας έχει σαν αποτέλεσμα το ενοχλητικό πρήξιμο.

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες: Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί να συνοδεύει τα άλλα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η ρινική συμφόρηση και το φτάρνισμα. Η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας βοηθά και στην υποχώρηση του πρηξίματος.

Αλλάξτε στάση στον ύπνο: Αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, αλλάξτε στάση και προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα, καθώς έτσι δεν συσσωρεύεται υγρό κάτω από τα μάτια.

Αφαίρεση μακιγιάζ πριν τον ύπνο: Είναι ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ επιβαρύνουν την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσουν σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Λιγότερο αλκοόλ: Ένα ποτήρι κρασί επιτρέπεται, όμως μην το παρακάνετε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, άρα και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Προστατευτείτε από τον ήλιο: Μην ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό γύρω από τα μάτια και να φοράτε γυαλιά όταν έχει ηλιοφάνεια. Η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλει στη χαλάρωση της επιδερμίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κρύες κομπρέσες: Βάλτε κομπρέσα με κρύο νερό ή μερικές φέτες αγγούρι στην περιοχή. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά το πρήξιμο να υποχωρήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.