ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποια είναι η ιδανική ράτσα σκυλιών για τα παιδιά;

Ποια είναι η ιδανική ράτσα σκυλιών για τα παιδιά;

Αυτή είναι μια συχνή ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί σε ακέραιο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρητικά κάθε σκύλος μπορεί να τα πάει καλά με ένα παιδί.

Υπάρχουν βέβαια μερικές ράτσες με τις οποίες υποθετικά μπορεί να τα πηγαίνουν πιο καλά από ότι άλλες. Αυτό όμως είναι υπόθεση καθώς ο κάθε σκύλος έχει και δική του προσωπικότητα ανεξαρτήτως ράτσας. Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που καθορίζουν την ικανότητα των σκύλων για να τα πηγαίνουν καλά με τα παιδιά και θα τους αναλύσουμε παρακάτω.

Αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Φροντίστε ο σκύλος σας να μάθει να πειθαρχεί και να ακούει. Μπορεί ένα μικρό παιδί να είναι τριγύρω την ώρα της εκπαίδευσης αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει επίβλεψη κάποιου ενήλικα. Από την αντίθετη πλευρά θα πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας να συμπεριφέρεται με σεβασμό στον σκύλο και να μην τον εκνευρίζει με τη συμπεριφορά του.

Ηλικία και μέγεθος

Ένας παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη. Φανταστείτε να έχετε ένα τεράστιο σε μέγεθος σκύλο και να έχετε ένα μικρό παιδί. Υπάρχει κίνδυνος άθελα του ο μεγάλος σκύλος να ρίξει κάτω το παιδί ενώ θα παίζει μαζί του. Από την άλλη πλευρά φανταστείτε ένα μικρό σκυλί να παίζει με ένα ανεπτυγμένο παιδί πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος και άθελα του να το πατήσει ή να το βλάψει πάνω στο παιχνίδι.

Μια οικογένεια με παιδιά θέλει έναν σκύλο που θα είναι έξυπνος, με καλούς τρόπους και με μέτρια επίπεδα ενέργειας. Υπάρχουν μερικές ράτσες σκύλων που παραδοσιακά τα πάνε καλά με τα παιδιά. Ας δούμε μερικές:

Μπιγκλ – Beagle: Αυτή η ράτσα σκύλων είναι ιδιαίτερα φιλική και όχι πολύ μεγάλη σε μέγεθος. Αυτό τα κάνει ιδανικά για παιδιά. Παρόλο που είναι λίγο πεισματάρικα τα καταφέρνουν στην εκπαίδευση με λίγη έξτρα προσπάθεια.

Λαμπραντόρ ή Γκόλντεν ριτρίβερ: Αυτές οι δύο ράτσες αποτελούν εξαιρετικά σκυλιά για παιδιά. Μπορούν να κάνουν εξαιρετική παρέα και λατρεύουν να παίζουν. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως μπορούν να γίνουν υπερκινητικά.

Μπισόν Φριζ – Bischon Frise: αυτή η μικρή χνουδωτή μπάλα λατρεύει το παιχνίδι. Ανήκει επίσης στην κατηγορία των μικρών σκύλων που είναι καλό για τα μικρά παιδιά.

Γερμανικός ποιμενικός : Αυτός ο σκύλος έχει ως χαρακτηριστικά ότι είναι πιστός και υπερπροστατευτικός. Πρέπει όμως να είναι καλά εκπαιδευμένος. Του αρέσει να παίζει και κυρίως με μικρά παιδιά.

Κόλεϊ – Colie: Μια ράτσα σκύλων η όποια είναι πολύ ήρεμη και ιδανική να ανέχεται τις αταξίες των παιδιών. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά. Ε΄δω που τα λέμε ποιος δεν ξέρει την αγαπημένη μας Λάσσι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κερν Τερριέ – Cairn terrier: Αυτοί οι σκύλοι έχουν έμφυτο το αίσθημα της καλής σχέσης με τα παιδιά. Μπορούν να συγχωρέσουν όλες τις αταξίες τους και μπορούν να τα ακολουθούν παντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.