ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κυβέρνηση: Σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος

Περίοδος: Αυτές είναι οι 5 τροφές που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων

Τροφές που συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

Περίοδος: Αυτές είναι οι 5 τροφές που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο προκαλεί σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα που εκδηλώνονται μία με δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περίοδος και ταλαιπωρούν τις γυναίκες σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Στο τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνονται η έλλειψη ενέργειας, το φούσκωμα, η ακμή, οι λιγούρες και οι εναλλαγές της διάθεσης,

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο-κλειδί στην καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων. Οι γυναίκες μπορούν να περιορίσουν τις ενοχλήσεις μειώνοντας την πρόσληψη αλατιού, ζάχαρης και αλκοόλ.

Η κατανάλωση των παρακάτω τροφών βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων:

Αβοκάντο: Είναι καλή πηγή καλίου, ενός μετάλλου με ήπια διουρητική δράση που απομακρύνει από τον οργανισμό την περιττή ποσότητα νατρίου και υγρών. Με τον τρόπο αυτό, βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκές κράμπες και το φούσκωμα. Αυξάνει επίσης το αίσθημα του κορεσμού, αποτρέποντας τις λιγούρες.

Παντζάρια: Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών Β1 και Β2 συνδέεται με πιο ήπια συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Το παντζάρι περιέχει και τις δύο αυτές βιταμίνες.

Σαρδέλες: Έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης διαπίστωσε ότι δύο ακόμη θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου είναι η βιταμίνη D και το ασβέστιο. Οι σαρδέλες παρέχουν και βιταμίνη D και ασβέστιο, ενώ είναι πλούσιες και σε Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπραΰνουν το φούσκωμα, τον πονοκέφαλο, την έλλειψη συγκέντρωσης και τη νευρικότητα.

Όσπρια: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology υπέδειξε ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν επαρκή ποσότητα μη αιμικού σιδήρου (σίδηρος που βρίσκεται σε φυτικά προϊόντα) είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Μία από τις καλύτερες πηγές μη αιμικού σιδήρου είναι τα όσπρια, όπως οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια. Τα όσπρια παρέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου ώστε να μην παρατηρούνται απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα ενέργειας.

Μαύρη σοκολάτα: Η σοκολάτα συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με πολλούς τρόπους. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που προωθούν τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας την άνοδο της αρτηριακής πίεσης και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που δρα ενάντια στο φούσκωμα, την κόπωση και τη νευρικότητα. Τέλος, περιέχει ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.