ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

5+1 καλοί λόγοι να βάλετε το πρωινό σεξ στη ζωή σας

Σκεφτείτε διπλά αν θα πιείτε πρώτα καφέ

5+1 καλοί λόγοι να βάλετε το πρωινό σεξ στη ζωή σας

Σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται με το που ανοίξουν τα μάτια τους να συνευρεθούν ερωτικά με τον σύντροφό τους.

Αν όμως μάθαιναν όλα τα οφέλη σίγουρα θα το σκεφτόντουσαν ξανά πριν πατήσουν πρώτα το κουμπί της καφετιέρας.

Σύμφωνα με ευρήματα πολλών ερευνών, το κέρδος για την υγεία θα είναι σίγουρο και μεγάλο αν εντάξετε το σεξ στην πρωινή σας ρουτίνα.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Δεδομένου ότι το απλό περπάτημα ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, μπορεί κανείς να φανταστεί τα μεγαλύτερα οφέλη από σεξ λόγω μεγαλύτερων σωματικών απαιτήσεων. Πέραν τούτου, το σεξ έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη παραγωγή αντισωμάτων IgA, απαραίτητων για την εύρυθμη ανοσολογική λειτουργία των βλεννογόνων και την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

2. Καίει θερμίδες

Μπορεί να μην «καίει» όσο το τρέξιμο μιας ώρα στον διάδρομο, βοηθά όμως στην καύση πέντε περίπου θερμίδων το λεπτό, σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, όσο δηλαδή μια βόλτα.

3. Βελτιώνει τη μνήμη

Αν δεν φοβάστε ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε το όνομά σας, αξίζει να το βάλετε στο πρωινό σας πρόγραμμα για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία και να βελτιώσει τη μνήμη.

4. Διώχνει το στρες και φτιάχνει τη διάθεση

Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία το τέλειο αντίδοτο στο στρες. To πρωινό σεξ ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και απελευθερώνει ενδορφίνες, θαυματουργές χημικές ουσίες με παυσίπονες ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση. Επιπλέον, με το σεξ εκκρίνεται η ορμόνης της αγάπης ωκυτοκίνη, που μειώνει αυτομάτως το στρες και ταυτόχρονα ρυθμίζει την όρεξη. Να ένα επιπλέον όφελος.

5. Είναι πηγή νεότητας

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, το σεξ είναι το κλειδί για πιο νεανική εμφάνιση, επειδή απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, β-ενδορφίνες και άλλα αντιφλεγμονώδη μόρια. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι άνθρωποι με συχνή αλλά και ικανοποιητική ερωτική ζωή φαίνονται ακόμη και οκτώ χρόνια νεότεροι.

6. Ρίχνει την πίεση και προφυλάσσει την καρδιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, διαπιστώθηκε ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται κατά 13% την ημέρα μετά τη σεξουαλική πράξη. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για την καρδιά και μέσω άλλων μηχανισμών, σύμφωνα με μελέτες που συστήνουν και τη συχνότητα που ωφελεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.