ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπορεί η σεξουαλική επαφή στο πρώτο ραντεβού να «καταστρέψει» τις πιθανότητες μίας μακροχρόνιας σχέσης;

Οι ιδανικές «αποστάσεις»

Μπορεί η σεξουαλική επαφή στο πρώτο ραντεβού να «καταστρέψει» τις πιθανότητες μίας μακροχρόνιας σχέσης;

Η σεξουαλική επαφή από το πρώτο ραντεβού μπορεί να ακούγεται για πολλούς αρκετά δελεαστική, ωστόσο στην πραγματικότητα  μπορεί να «καταστρέψει» τις πιθανότητες μίας μακροχρόνιας σχέσης.

Υπάρχει μάλιστα και ξεχωριστός όρος για το φαινόμενο, που ονομάζεται «πρόωρη οικειότητα» (PMI), και αναφέρεται στην πράξη της υπερβολικής ερωτοτροπίας στα πρώτα στάδια της σχέσης, με έναν ειδικό να προειδοποιεί ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο, σύμφωνα και με τη NY Post.

Το PMI περιλαμβάνει τόσο τη σεξουαλική όσο και τη συναισθηματική οικειότητα, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο αρχίζει να μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες με έναn νέο υποψήφιο σύντροφο κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού.

Οι ιδανικές «αποστάσεις»

Σε αυτές τις συμπεριφορές, η ειδικός στις σχέσεις Jessica Alderson περιλαμβάνει «το να κρατιέσαι από νωρίς χέρι-χέρι, το να μοιράζεσαι εξαιρετικά προσωπικές πληροφορίες ή να συζητάς για μελλοντικά σχέδια πριν προλάβει να αναπτυχθεί η σχέση».

«Όταν κάποιος μοιράζεται βαθιά προσωπικές πληροφορίες, μπορεί να προσβλέπει στην άμεση επιβεβαίωση από το ραντεβού του. Αυτό προέρχεται από μια λανθάνουσα ανασφάλεια και ανάγκη για εξωτερική επικύρωση», παρατηρεί η ειδικός.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται την απόρριψη και νομίζουν ότι αν «ανοιχτούν» γρήγορα μπορούν να δημιουργήσουν έναν ισχυρό δεσμό. Μπορεί να πιστεύουν ότι με το να είναι ευάλωτοι και να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες στα πρώτα στάδια του ραντεβού, το ραντεβού τους θα τους δει πιο επιθυμητούς ή αξιόπιστους, όπως ανέφερε η Alderson.

Ωστόσο, η γκουρού των σχέσεων λέει ότι η PMI μπορεί γρήγορα να απομακρύνει έναν σύντροφο που θα μπορούσε να είναι τέλειος για εσάς.

Πιστεύει ότι η πρόωρη σωματική και συναισθηματική οικειότητα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ίντριγκας, ενώ «η σταδιακή αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων μπορεί να συμβάλει στην προσμονή και την απόλαυση να ανακαλύψουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλο».

Επιπλέον, η PMI μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση πίεσης και άγχος, τόσο κατά τη διάρκεια του σεξ όσο και της γνωριμίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η υπερβολική “αποκάλυψη” από νωρίς μπορεί να αφήσει ελάχιστο χώρο για ανάπτυξη και ανακάλυψη στο ζευγάρι. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού, διαρκούς δεσμού», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.