ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τρεις τροφές που πρέπει να σταματήσεις να τρως όταν έχεις περίοδο

Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε φούσκωμα

Τρεις τροφές που πρέπει να σταματήσεις να τρως όταν έχεις περίοδο

Η περίοδος δεν είναι “ανώδυνη” για όλες τις γυναίκες. Άλλες μπορεί να την περνούν χωρίς συμπτώματα και άλλες γυναίκες να υποφέρουν.

Σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει πως κάποια τρόφιμα που καταναλώνετε τις δύσκολες αυτές μέρες, κάνουν πιο έντονα τα συμπτώματα της περιόδου. Και δεν κάνετε λάθος, αφού αυτό ισχύει στην πραγματικότητα. Παρακάτω, θα δούμε 3 τροφές που πρέπει να κόψεις όταν έχεις περίοδο.

Πιστεύετε ότι η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό πρόκειται περί:

  • Επαναλαμβανόμενου βιασμού από τους πελάτες του μαστροπού Η.Μίχου; (7%, 884 Votes)
  • Δράσεις εγκληματικής οργάνωσης εκπόρνευσης ανηλίκου; (17%, 2.220 Votes)
  • Και των δύο (73%, 9.352 Votes)
  • Κανένα από τα δύο (2%, 280 Votes)

Σύνολο ψήφων: 12.736

Loading ... Loading ...

Υπάρχουν κάποιες τροφές (και ροφήματα) που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε φούσκωμα, αλλαγές στη διάθεση, πεπτικά προβλήματα, κόπωση κ.λπ.

Για να κάνετε, λοιπόν, την περίοδο λίγο πιο ανεκτή, δοκιμάστε να παρακάμψετε τις 3 παρακάτω τροφές:

Τηγανητά ή αλμυρά τρόφιμα

Ένα πιάτο τηγανητές πατάτες ίσως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, αλλά θα μπορούσατε να επιδεινώσετε τις αλλαγές στη διάθεσή σας. Όχι μόνο αυτό, αλλά προσθέτοντας τηγανητά τρόφιμα στη διατροφή σας αυτό το χρονικό διάστημα, δεν θα βελτιώσετε τα πεπτικά σας προβλήματα, εάν συνήθως παρουσιάζετε φούσκωμα και ασυνήθιστες κινήσεις του εντέρου. Ειδικά επειδή τα τηγανητά τρόφιμα είναι επίσης αλμυρά, θα έχετε μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους για το φούσκωμα, ειδικά όταν έχετε περίοδο. Και υπάρχει και χειρότερο, μπορούν να επιδεινώσουν ακόμα και τις κράμπες της εμμηνόρροιας.

Λιπαρά τρόφιμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο μπορούν να επηρεαστούν από μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Για να διατηρήσετε το φούσκωμα υπό έλεγχο, περιορίστε τα τρόφιμα, όπως μπιφτέκια και άλλα λιπαρά κρέατα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.