ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ήξερες ότι αυτή η περιοχή της Αθήνας έχει πάρει το όνομά της από έναν μπακάλη;

...Φτωχός αλλά με μεράκι και επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να φτιάξει το πιο γνωστό παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Ήξερες ότι αυτή η περιοχή της Αθήνας έχει πάρει το όνομά της από έναν μπακάλη;

Τα Εξάρχεια είναι από τις περιοχές της Αθήνας που γνωρίζεις ακόμα και αν δεν έχεις πάει ποτέ στην πρωτεύουσα. Μια ιστορία που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι το όνομα της το χρωστάει σε ένα μπακάλη από την Ήπειρο.

Η περιοχή λεγόταν Πιθαράδικα, επειδή εκεί βρισκόταν η μεγάλη αγορά πυθαριών που αγόραζαν οι Αθηναίοι. Όμως στα τέλη του 1800, ο Βασίλειος Έξαρχος από την Κόνιτσα εγκαταστάθηκε στη περιοχή και άνοιξε ένα παντοπωλείο.

Φτωχός αλλά με μεράκι και επιχειρηματικό δαιμόνιο, κατάφερε να φτιάξει το πιο γνωστό παντοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας αφού όλοι το επέλεγαν για την τρομερή ποιότητα των προϊόντων του αλλά και τις χαμηλές τιμές.

Σύντομα η φήμη του ξεπερνούσε τα όρια της Αθήνας και από τις γύρω πόλεις πάντα έκαναν μια στάση για να προμηθευτούν τα φρέσκα μαναβικά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς περνούσαν τα χρόνια όλοι έλεγαν θα πάμε στο Έξαρχου και η περιοχή καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως Εξάρχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ