ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τι αποκάλυψαν Σκανδιναβοί γενετιστές για την σχέση Δανών και Ελλήνων

Τι αποκάλυψαν Σκανδιναβοί γενετιστές για την σχέση Δανών και Ελλήνων

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι Δανοί είναι ένα μείγμα ντόπιων, και μεταναστών που ήρθαν από την Ελλάδα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν προέρχεται από Έλληνες αλλά από Σκανδιναβούς γενετιστές!

Αρχαία ελληνικά κεραμικά, μέρος της αρχαίας ευρωπαϊκής συλλογής στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας

Ερευνητές της Δανίας και της Σουηδίας εξέτασαν προσεκτικά το προφίλ DNA παλιών σκελετών 6.000 χρόνων, που θεωρούνται οι πρώτοι αγρότες στη Δανία.

Και τι αποδεικνύεται; ότι δεν είναι Δανοί, αλλά Έλληνες.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η εισαγωγή της γεωργίας στη Σκανδιναβία πριν 5-6000 χρόνια ήλθε από το νότο», είπε ο Eske Willerslev, καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύεται ότι, ενώ οι πρόγονοί μας φορούσαν δερμάτινα ενδύματα και κυνηγούσαν με τόξο και βέλος, ήρθαν μετανάστες από το νότο, οι οποίοι πραγματοποίησαν την ιστορική πρόοδο στη Σκανδιναβία με την εισαγωγή της γεωργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.