ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τη μέρα που η Βόρεια Κορέα απήγαγε έναν αστέρα του κινηματογράφου για να φτιάξει ένα κομμουνιστικό Χόλυγουντ

Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ ήταν ο υπεύθυνος

Τη μέρα που η Βόρεια Κορέα απήγαγε έναν αστέρα του κινηματογράφου για να φτιάξει ένα κομμουνιστικό Χόλυγουντ

Το 1978, ο κινηματογραφόφιλος και μελλοντικός δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει μια πραγματικά καλή ταινία.

Και αποφάσισε ότι χρειαζόταν τους καλύτερους αστέρες του κινηματογράφου γι’ αυτό, έτσι απήγαγε τη Νοτιοκορεάτικη ηθοποιό Choi Eun-hee και τον πρώην σύζυγό της, σκηνοθέτη Shin Sang-ok.

Τους κράτησε στη Βόρεια Κορέα για αρκετά χρόνια, αναγκάζοντάς τους να κάνουν ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της δικής του εκδοχής του Godzilla, Pulgasari.

Η ηθοποιός Choi Eun-hee και ο σκηνοθέτης-σύζυγός της, Shin Jeong-gyun, ήταν ένα ζευγάρι διασημοτήτων κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής του νοτιοκορεατικού κινηματογράφου.

Έφτασαν στην επαγγελματική τους ακμή κατά τη δεκαετία του 1960, αλλά στα τέλη της δεκαετίας του ’70, τα οικονομικά προβλήματα και τα προβλήματα του Shin με την τότε ολοκληρωτική κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είχαν σταματήσει τη δημιουργία ταινιών του.

Επιπλέον, η σχέση του με μια νεότερη ηθοποιό είχε διαλύσει τον γάμο του με την Choi , η οποία επίσης πάλευε να βρει δουλειά. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η Choi έλαβε μια πρόσκληση να ταξιδέψει στο Χονγκ Κονγκ και να συζητήσει μια επιχειρηματική ευκαιρία – κάτι που δεν ήταν σε θέση να παραλείψει. Και δεν έφυγε ποτέ!

Για πέντε χρόνια, ο Kim κρατούσε αιχμάλωτους τον Shin και την Choi χωρίς να γνωρίζει ο ένας για τον άλλον. Ο Shin πέρασε εκείνα τα χρόνια σε στρατόπεδα φυλακών και η Choi πέρασε εκείνο το διάστημα στην απομόνωση, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι ο πρώην σύζυγός της βρισκόταν μαζί της στη χώρα.

Τελικά, το 1983, η Kim κάλεσε το πρώην ζευγάρι στο πάρτι γενεθλίων του για να τους «συστήσει». Αμέσως μετά, η Kim τους έβαλε να δουλέψουν κάνοντας ταινίες με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Τους ανάγκασε να γυρίσουν 17 ταινίες.

Διέφυγαν μόλις το 1986, σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.