Η.Μόσιαλος: Αμετανόητος για την υβριστική ανάρτηση στην Παναγία – Έκανε και μάθημα θεμελιωδών αρχών της Ορθοδοξίας!

«Έρχονται τοπικά lockdown»

Η.Μόσιαλος: Αμετανόητος για την υβριστική ανάρτηση στην Παναγία – Έκανε και μάθημα θεμελιωδών αρχών της Ορθοδοξίας!

Μετά τη χλεύη και την ύβρη στο πρόσωπο της Παναγίας, με το σκίτσο το οποίο ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών (ακόμη και από την Ιερά Σύνοδο) και το οποίο διατηρεί ακόμη, ο καθηγητής στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή, τριεθνή κ.ο.κ. «fora», Ηλίας Μόσιαλος αφού μας έκανε μάθημα αρχών της Ορθοδοξίας στη συνεχεία εστίασε πάλι στον κορωνοϊό και την «Όμικρον» λέγοντας αυτή τη φορά ότι έρχονται τοπικά lockdown.

Παράλληλα, ο καθηγητής επεσήμανε πως το 10 με 20% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι της παραλλαγής Όμικρον.

«Δεν είχαμε την ένταση του πανδημικού κύματος που αναμένουμε τώρα με την Όμικρον, δηλαδή να κολλήσουν πάρα πολλοί» επεσήμανε ο καθηγητής προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί».

«Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει».

Ακόμη δήλωσε πως αυτό δεν αποκλείει μέσα στον Ιανουάριο και την λήψη ακόμη πιο δύσκολων μέτρων από αυτών που έχουν ανακοινωθεί «πάντα όμως με σύνεση»

«Θα μπορούσε να γίνει τοπικό λοκντάουν παραδείγματος χάριν εάν χρειαστεί κάπου», είπε συγκεκριμένα.

Συμφώνα με τον κο Μόσιαλο η νοσηλεία για ένα βράδυ στο νοσοκομείο λόγω της Όμικρον είναι 40 με 70% λιγότερη σε σχέση με την Δέλτα.

Σε αυτό ίσως συμβάλλει ότι έχουν νοσήσει κυρίως νέοι, πολλοί είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι ή είχαν νοσήσει στο παρελθόν. Τόνισε ότι σίγουρα θα κολλήσουν πολλοί περισσότεροι, αλλά μάλλον δεν θα έχουμε τις επιπτώσεις που έχουμε με τη Δέλτα με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τι είπε για την υβριστική ανάρτηση

Κληθείς να απαντήσει στις σφοδρές αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την ανάρτηση ενός υβριστικού σκίτσου το οποίο απεικόνιζε την Παναγία να φορά μάσκα επάνω σε ένα γαϊδουράκι και τον Ιωσήφ, ο Ηλίας Μόσιαλος εμμένοντας ουσιαστικά στην επιλογή του αυτή και χωρίς καμία διάθεση να απολογηθεί στα εκατομμύρια των Χριστιανών πιστών που αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι,και ούτε καν λέγοντας για παράδειγμα «λυπάμαι που με αυτή μου την κίνηση μπορεί να προσέβαλα κάποιους. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου», απάντησε «περί ανέμων και υδάτων»,.

«Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων», είπε, ενώ στη συνέχεια μας έκανε και μάθημα για το ποιες είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Ορθόδοξης πίστης.

Όπως είπε «Οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.»

«Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους».

Προειδοποίησε φυσικά στο τέλος ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πανδημικό κύμα και θα πρέπει όλοι και όλες να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μην έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες απώλειες στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.