ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντός δεκαετίας 40 δις η συνολική παγκόσμια αγορά ραντάρ

Εντός δεκαετίας 40 δις η συνολική παγκόσμια αγορά ραντάρ

Τα ραντάρ θα παραμείνουν στον πυρήνα πολλών εφαρμογών, όπως συστήματα αεροναυτιλίας, εντοπισμού, διοικητικών δικτύων μάχης, αντιαεροπορικών συστημάτων και διαχείρισης εναερίου κυκλοφορίας κατά την επόμενη δεκαετία

Η μελέτη με τίτλο «Η αγορά συστημάτων ραντάρ» της εταιρίας μελετών Forecast International προβλέπει ότι ο συνολικός όγκος της αγορά ραντάρ κατά την επόμενη δεκαετία θα φτάσει τα 40 δις δολάρια. Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει ανάπτυξη, αγορά και συντήρηση σχεδόν 100 διαφορετικών τύπων ραντάρ κατά την διάρκεια της δεκαετίας. Οσον αφορά τις πωλήσεις, αυτές αναμένονται να φτάσουν τα 9.800 παγκοσμίως. Αν και οι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες και αισθητήρες υπερύθρων έχουν γίνει πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια τα ραντάρ παραμένουν ζωτικά τμήματα των σύγχρονων συστημάτων επιτήρησης και αισθητήρων. Τα ραντάρ πλέον συνδέονται σε συνολικά δίκτυα σύνθεσης πληροφοριών στο πεδίο μάχης αλλά και στα ηλεκτρονικά δίκτυα των εμπορικών αεροσκαφών ο συγγραφέας της μελέτης William Ostrove τονίζει ότι η σημερινή τεχνολογία κάνει προσιτά συστήματα ενεργούς ηλεκτρονικής σάρωσης φάσης (Active Electronically Scanned Array – AESA) προσφέροντας μια ελκυστική εναλλακτική λύση στα παλαιότερα συστήματα αλλά και στα σύγχρονα συστήματα παθητικής σάρωσης φάσης. Ο ίδιος πιστεύει ότι η τεχνολογία ASEA θα επικρατήσει σε πολλές χρήσεις ραντάρ, μεταξύ αυτών στα ραντάρ πυροβολικού και επιτήρησης. Οι κυριότερες τάσεις στην βιομηχανία ραντάρ χαρακτηρίζονται από την παγκοσμιοποίηση και τις συγχωνεύσεις.  Εταιρίες όπως η Northrop Grumman, Raytheon, και Thales συνεχίζουν να εξαγοράζουν και να συγχωνεύονται με τους ανταγωνιστές τους. Όπως προβλέπει η μελέτη οι πωλήσεις της Northrop Grumman θα κυριαρχηθούν από ραντάρ διεύθυνσης πυρός (όπως τα APG-68 και APG-81), από ραντάρ επιτήρησης για UAV και από αεροσκάφη ραντάρ ελέγχου και έγκαιρης προειδοποίησης (AEW&C) όπως το E-2 Hawkeye.  Η Raytheon επίσης προβλέπεται να έχει ισχυρές πωλήσεις ραντάρ διεύθυνσης πυρών (APG-63), ναυτικών ραντάρ (SPY-3) αλλά και το ραντάρ ερεύνης όγκου (Volume Search Radar-VSR). Η Thales αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες της με όλων των ειδών τα συστήματα ραντάρ. Η μελέτη προβλέπει πως η αγορά ραντάρ θα φτάσει στο ζενίθ της περί το 2008, οπότε και θα αρχίσει η σταδιακή πτώση καθώς οι παρούσες πλατφόρμες θα αποσύρονται και δεν θα αντικαθίστανται από άλλες ίσου αριθμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.