ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόσθετα Τ-90 για την Ινδία

Πρόσθετα Τ-90 για την Ινδία

Η Ρωσία πρόκειται να προμηθεύσει την Ινδία με επιπλέον 310 άρματα μάχης T-90 με αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πυρός στο πλαίσιο ενός νέου συμβολαίου που πρόκειται να υπογραφεί εντός του 2007.

Συγκεκριμένα οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας πρόκειται να καθορισθούν στη σύνοδο της ρωσο-ινδικής διακυβερνητικής επιτροπής για θέματα στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας που πρόκειται να λάβει χώρα στο Νέο Δελχί το τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα. Σε αυτή θα συμμετάσχει και ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Ivanov.

Με βάση πρώτες εκτιμήσεις το ύψος του προς υπογραφή συμβολαίου ανέρχεται σε 930 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για τα 310 άρματα. Η συμφωνία έπεται της αρχικής που είχε υπογραφεί το 2002 και προέβλεπε την απευθείας προμήθεια 140 αρμάτων και την κατόπιν αδείας παραγωγή στην Ινδία επιπλέον 186 μονάδων.

Σύμφωνα με πηγές του ινδικού υπουργείου άμυνας τελικά ο αριθμός των αρμάτων T-90 θα φθάσει τα 1.100. Το τεχνολογίας αιχμής σύστημα ελέγχου πυρός που πρόκειται να εγκατασταθεί στα T-90 της νέας παραγγελίας έχει σχεδιαστεί από τη Λευκορωσική εταιρία Beltek και παρέχει πολύ αναβαθμισμένες δυνατότητες εμπλοκής στόχων ημέρα και νύκτα.

Σύμφωνα με πηγές στο Νέο Δελχί είναι πολύ πιθανή η υπογραφή συμφωνίας εκτιμώμενου ύψους 110 εκατ. ευρώ για την απευθείας προμήθεια του συστήματος ελέγχου πυρός από τη Beltek.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.