ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Δανία επιλέγει τον Mk.41 VLS για τα νέα περιπολικά σκάφη της

Η Δανία επιλέγει τον Mk.41 VLS για τα νέα περιπολικά σκάφη της

Η Διοίκηση Ναυτικών Προμηθειών της Δανίας ανακοίνωσε πρόσφατα την επιλογή του κατακόρυφου εκτοξευτή Mk.41 (VLS-Vertical Launching System) της Lockheed Martin, για τα τρία νέα περιπολικά πλοία ανοικτής θάλασσας της χώρας.

Όπως είναι γνωστό τα τρία νέα περιπολικά, που διαθέτουν διαστάσεις και εκτόπισμα φρεγάτας, βρίσκονται υπό ναυπήγηση από το Ναυτικό της χώρας. Οι κατακόρυφοι εκτοξευτές που θα φέρουν τα πλοία του Ναυτικού της Δανίας είναι τύπου Mk.41 Baseline VII. Ο κατακόρυφος εκτοξευτής Mk 41 είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο σύστημα μεγάλης αξιοπιστίας, που μέχρι σήμερα έχει εγκατασταθεί σε 13 διαμορφώσεις (από 8 μέχρι 122 θέσεις εκτόξευσης), σε περισσότερα από 180 πολεμικά πλοία, 18 διαφορετικών τύπων που βρίσκονται σε υπηρεσία σε 12 ναυτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Διατίθενται τρεις εκδόσεις του (Strike, Tactical και Self-Defense Launcher-SDL), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση “εγκιβωτισμένων” βλημάτων κατά στόχων αέρος, επιφανείας, υποβρυχίων και ξηράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.