ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άσκηση “ΣΑΡΙΣΑ–2006”

Άσκηση “ΣΑΡΙΣΑ–2006”

Η εθνική, διακλαδική, μεγάλης κλίμακας σχηματισμών και πλήρους ανάπτυξης δυνάμεων άσκηση “ΣΑΡΙΣΑ-2006” διεξάγεται από 13 μέχρι 19 Μαΐου 2006 στις περιοχές Ασκού/Προφήτη, Λαγκαδά-Σοχού–Σκεπαστού και κόλπου Ορφανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας η άσκηση σχεδιάσθηκε από το ΓΕΕΘΑ και διευθύνεται από το Β΄Σώμα Στρατού (Β΄ΣΣ). Διεξάγεται επί βάσεως Τακτικής Άσκησης μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με συμμετοχή Στρατηγείων και Μονάδων του Β΄ΣΣ, Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΑΣ) και της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση των Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών και των Μονάδων τους, στη διεύθυνση, έλεγχο και διεξαγωγή ενός ευρέως φάσματος διακλαδικών επιχειρήσεων, υπό συνθήκες ενός σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Η ΤΑΜΣ “ΣΑΡΙΣΑ-2006” διεξάγεται σε τρεις φάσεις, με βάση ένα εικονικό σενάριο. Η τελική της φάση στις περιοχές κόλπου Ορφανού και Ασκού-Προφήτη,λαμβάνει χώρα σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.