ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπουργείο Υγείας: Μέτρα υπέρ του μητρικού θηλασμού

Υπουργείο Υγείας: Μέτρα υπέρ του μητρικού θηλασμού

Μέτρα για την προστασία και την προώθηση του μητρικού θηλασμού παίρνει το Υπουργείο Υγείας θέτοντας προ των ευθυνών τους παιδίατρους των νοσοκομείων και μαιευτηρίων της χώρας, αλλά και τις μητέρες.

Με κοινή απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Υγείας Ανδρ. Ξανθός και ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης, καθιερώνεται η έγγραφη συναίνεση της μητέρας για τη χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και των μαιευτηρίων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των δημόσιων, πανεπιστημιακών νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών της χώρας επιτρέπεται για αποδεκτούς ιατρικούς λόγους ή κατόπιν έγγραφης συναίνεσης της μητέρας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον σκοπό αυτό συμπληρώνεται κατά περίπτωση ειδικό έντυπο, το οποίο υπογράφεται και φυλάσσεται στον ιατρικό φάκελο του νεογνού και της μητέρας. Της έγγραφης συναίνεσης της μητέρας προηγείται ενημέρωση για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στην υγεία και στην ανάπτυξη του μωρού αλλά και την υγεία της ίδιας, καθώς και για τους ενδεχόμενους κινδύνους που συνεπάγεται η λανθασμένη χρήση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος. Ηδη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πρόοδος στον τομέα του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα, με τα ποσοστά μητέρων που θηλάζουν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο να έχουν ανέβει από μόλις 1% που ήταν πριν από το 2009, σε 30% το 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.