ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έπαιζε όταν σκόνταψε…πάνω σε απολίθωμα ζώου 1,2 εκατ. ετών! (φωτο, βίντεο)

Έπαιζε όταν σκόνταψε…πάνω σε απολίθωμα ζώου 1,2 εκατ. ετών! (φωτο, βίντεο)

«Έτρεχα προς τα ψηλά και σκόνταψα σε ένα κομμάτι του χαυλιόδοντα» είπε ο Τζουντ Σπαρκς, που έκανε εκδρομή στην έρημο με τους γονείς του. «Το πρόσωπό μου βρέθηκε δίπλα στην κάτω σιαγόνα. Κοίταξα πιο πάνω και εκεί ήταν ένας άλλος χαυλιόδοντας».

Αυτά, ήταν τα πρώτα λόγια του 9χρονου αγοριού που ανακάλυψε -κατά τύχη- ένα πολύτιμο εύρημα που σύμφωνα με έναν καθηγητή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού είναι ένα κρανίο ενός στεγομαστόδοντα, ηλικίας 1,2 εκατ. ετών!

Η οικογένεια Σπαρκς ήρθε σε επαφή με τον καθηγητή Βιολογίας του NMSU Πίτερ Χάουντ τον Νοέμβριο, αφού είδαν συνέντευξή του στο YouTube σχετικά με ένα παρόμοιο απολίθωμα το οποίο είχε βρεθεί πριν χρόνια κοντά στο campus του πανεπιστημίου.

«Ο στεγομαστόδοντας στα μάτια μας θα έμοιαζε με ελέφαντα» είπε ο Χάουντ. «Σε σχέση με τα διάφορα είδη ελεφάντων που έχουμε στην περιοχή, αυτό είναι πιθανότατα το πιο κοινό. Αλλά είναι και πάλι πολύ σπάνιο. Ίσως αυτό να είναι μόλις το δεύτερο πλήρες κρανίο που βρέθηκε στο Νέο Μεξικό».

Η σιαγόνα και δύο κομμάτια χαυλιόδοντα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Σπονδυλωτών στο NMSUY. αφού μια ομάδα φοιτητών και καθηγητών δούλευαν για περίπου μία εβδομάδα προκειμένου να ξεθάψουν προσεκτικά το κρανίο.

Ο Χάουντ αναφέρει πως χρειάστηκαν μερικοί μήνες για να πάρει την άδεια να πραγματοποιήσει ανασκαφή στην έκταση, ο κάτοχος της οποίας ζήτησε η θέση της να παραμείνει μυστική. Επίσης, χρειάστηκε χρόνος για να βρεθούν τα ειδικά χημικά που χρειάζονται για τη σωστή διατήρηση των απολιθωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.