ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ιταλία: Νοσοκόμα χορήγησε σε νεογέννητο μωρό οπιοειδές αναλγητικό για να…ηρεμήσει

Ιταλία: Νοσοκόμα χορήγησε σε νεογέννητο μωρό οπιοειδές αναλγητικό για να…ηρεμήσει

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε μέρος στη Βερόνα και η νοσοκόμα που φαίνεται να ευθύνεται για τη χορήγηση του φαρμάκου συνελήφθη.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η 43χρονη νοσοκόμα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, χορήγησε τη νύχτα της 19ης Μαρτίου το οπιοειδές αναλγητικό στο μωρό για να σταματήσει να κλαίει. Το νεογέννητο, που ήρθε πρόωρα στον κόσμο, δεν παρουσίαζε μέχρι τότε προβλήματα υγείας που να δικαιολογούσαν τη χορήγηση μορφίνης και επρόκειτο να βγει από την Πανεπιστημιακή Κλινική της Βερόνα την επόμενη ημέρα.

Το εξαιρετικά ισχυρό οπιούχο φάρμακο προκάλεσε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στο νεογέννητο, το οποίο σώθηκε χάρις στην έγκαιρη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά, όπου του χορηγήθηκε ναλοξόνη, ένα φάρμακο που αντιστρέφει τις επιδράσεις των οπιοειδών.

Οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι μετά τη διάσωσή του, αποκάλυψαν την παρουσία της μορφίνης στο αίμα του.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η νοσοκόμα, που είναι μητέρα τριών παιδιών, συμβούλεψε και τις συναδέλφους της να χορηγούν μορφίνη ή Βενζοδιαζεπίνη (φάρμακο με ηρεμιστικές, υπνωτικές, αγχολυτικές, αντισπασμωδικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες) στα μωρά «για να ηρεμούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν τη συλλάβαμε δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. Ήταν πολύ ψυχρή», είπε η αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.