ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Την απομάκρυνση αγάλματος του Διογένη ζητεί συντηρητικό θρησκευτικό ίδρυμα

Τουρκία: Την απομάκρυνση αγάλματος του Διογένη ζητεί συντηρητικό θρησκευτικό ίδρυμα

«Είμαστε ενάντια στο γεγονός πως συνδέει την ελληνική ιδεολογία με την Σινώπη» λέει το συντηρητικό ίδρυμα Ερμπακάν…

Ένα τοπικό συντηρητικό θρησκευτικό ίδρυμα προχώρησε σε διαμαρτυρία στην επαρχεία της Σινώπης της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα, ζητώντας την απομάκρυνση του αγάλματος του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Διογένη. Το ίδρυμα Ερμπακάν δήλωσε πως διαμαρτυρόταν για το γεγονός πως η ελληνική ιδεολογία είναι συνδεδεμένη με αυτό αντί για τις τέχνες.

«Δεν είμαστε ενάντια στις τέχνες και τα γλυπτά. Είμαστε ενάντια στο γεγονός πως συνδέει την ελληνική ιδεολογία με την Σινώπη υπό την κάλυψη του αγάλματος. Θέλουμε το άγαλμα του Διογένη που απομακρυνθεί από την είσοδο της Σινώπης και να μεταφερθεί στο Μπαλατλάρ (μια τοπική βυζαντινή εκκλησία).

Θα παλέψουμε για αυτό. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος άσχετα αν μια αίτηση ή μια μόνιμη ανακοίνωση Τύπου είναι αναγκαία» δήλωσε ο Ισμαήλ Τεζιτς τοπικός εκπρόσωπος του ιδρύματος, σύμφωνα με την Hurriyet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γεννημένος στην Σινώπη μια Ιωνική αποικία στην Μαύρη Θάλασσα το 412 ή 404 πΧ ο Διογένης είναι γνωστός ως ένας από τους θεμελιωτές της Κυνικής Φιλοσοφίας. Είναι επίσης γνωστός για τα σχόλιά του προς τον Μέγα Αλέξανδρο. Αφού αιχμαλωτίστηκε από πειρατές και πωλήθηκε ως δούλος τελικά κατέληξε στην Κόρινθο όπου και πέθανε το 323 πΧ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.