ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα προσπάθεια για την αποκόλληση του «Blue Star Patmos»

Νέα προσπάθεια για την αποκόλληση του «Blue Star Patmos»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3 το μεσημέρι μία νέα προσπάθεια για την αποκόλληση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε την Τετάρτη σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην επιχείρηση συμμετέχουν τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ», «Χρήστος ΧΧΙΙ», «Apollon» και «ΟCEANOS».

Για προληπτικούς λόγους, απαντλήθηκαν τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα, με τη συνδρομή ειδικού σκάφους.

Η πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης είχε γίνει την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε το πλοίο κατάφερε να μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα πάνω από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα. Όλα αυτή την περίοδο, ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν ειδικές μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή. Οι μηχανές του όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.