ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Μπαγκλαντές: Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Μπαγκλαντές: Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Πυρκαγιά, ξέσπασε σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα έξι εργαζόμενοι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο τομέας ενδυμάτων του Μπαγκλαντές, ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο μετά την Κίνα, προχώρησε σε παγκόσμιο έλεγχο αφού περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση ενός εργοστασιακού συγκροτήματος το 2013 και 112 σκοτώθηκαν σε φωτιά εργοστασίου ενδυμάτων το 2012.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η πυρκαγιά της Τετάρτης ξεκίνησε στο ισόγειο ενός τετραώροφου κτιρίου που αποθηκεύει χημικές και χρωστικές ουσίες, στο Munshiganj, 20χλμ. από την πρωτεύουσα Ντάκα και εξαπλώθηκε γρήγορα.
«Η παραγωγή σταμάτησε άμεσα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά υπήρχαν μερικοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο και έξι πτώματα, συμπεριλαμβανομένης μιας εργαζόμενης γυναίκας, έχουν βρεθεί», δήλωσε τηλεφωνικά ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες είχαν σβήσει την πυρκαγιά, αλλά δεν ήταν άμεσα σαφές εάν περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν παγιδευτεί, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βιομηχανία ένδυσης 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων απασχολεί 4 εκατομμύρια ανθρώπους και παράγει περίπου το 80% των κερδών, των εξαγωγών του Μπαγκλαντές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.