ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους, σε δικαιούχους που είχαν υποβάλει τις αιτήσεις Α21, έως και την 1η Οκτωβρίου.

Σήμερα πληρώνονται εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών. Αυτή η πληρωμή αφορά σε συνολικά 730.000 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται στα 199,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Γ’ δόση σε πλήθος δικαιούχων που έχει καταβληθεί από το 2013, όταν άρχισαν να πληρώνονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων-Πολύτεκνων Οικογενειών θα εισπράξουν, στο πλαίσιο της πληρωμής Γ’ τριμήνου, 730.000 οικογένειες δικαιούχων έναντι 716.975 το 2016.

Από την προηγούμενη πληρωμή της Β’ δόσης 2017, ο ΟΓΑ επεξεργάστηκε επιπλέον 170.000 αιτήσεις. Επίσης, ο Οργανισμός έχει ήδη εκκαθαρίσει και, συνολικά, πληρώσει φέτος περισσότερες από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Πρόκειται για αιτήσεις, κυρίως, του 2016 και του 2015, αλλά και παλαιότερες, για τις οποίες οι δικαιούχοι δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αυτά που είχαν προσκομίσει, ήταν ελλιπή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΓΑ, οι υπηρεσίες εργάζονται εντατικά, οι έλεγχοι και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις συνεχίζονται, οι δικαιούχοι ενημερώνονται για την ανάγκη προσκόμισης τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών, ώστε να προχωρήσει περαιτέρω η εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων ταυτόχρονα με την επεξεργασία των Α21 που υποβλήθηκαν, μετά την 1η Οκτωβρίου 2017 και θα υποβάλλονται τους επόμενους μήνες.

Για όσες αιτήσεις συνεχίζεται ο έλεγχος -λόγω και ελλιπών δικαιολογητικών- και για όσες υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν από 1η Οκτωβρίου 2017 και μετά, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με τη δόση του Δ’ τριμήνου.

Υπενθυμίζεται πως, για το έτος 2017, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις Α21 στην ΑΑΔΕ (σύστημα taxis), μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΟΓΑ θα ειδοποιήσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όσους πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά, αλλά, ταυτόχρονα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.