ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Κίνα στέλνει πολεμικό στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Η Κίνα στέλνει πολεμικό στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Το Πεκίνο αποσπά στην περιοχή το πλέον σύγχρονο περιπολικό σκάφος που διαθέτει, λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με το σκάφος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Πεκίνο αποσπά στην περιοχή το πλέον σύγχρονο περιπολικό σκάφος που διαθέτει, λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με το σκάφος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως έρχεται σε «απάντηση»  και των πρόσφατων αιτιάσεων των Φιλιππίνων για την κυριότητα μεγάλων υδάτινων εκτάσεων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το σκάφος πρόκειται να περιπολεί την ευρύτερη περιοχή την οποία το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει ως ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης και περικλείει την «γκρίζα» περιοχή των νησιών Paracel και Spratly.

Η Μανίλα την προηγούμενη εβδομάδα υιοθέτησε ένα νομοσχέδιο το οποίο και θέτει υπό την κυριαρχία της εκτάσεις της συγκεκριμένης περιοχής. Το Πεκίνο το οποίο θέτει και αυτό αξιώσεις επί των περιοχών αυτών χαρακτήρισε των νέο νόμο των Φιλιππίνων ως «μη νόμιμο και άκυρο».

Είναι χαρακτηριστικό πως οι υδάτινες εκτάσεις με τα συγκεκριμένα νησιωτικά συμπλέγματα αποτελούν το «μήλον της έριδος» όχι μόνο μεταξύ Πεκίνου και Μανίλας αλλά και όλων των υπολοίπων γειτνιαζόντων κρατών!

Πιο συγκεκριμένα για τις νήσους Spratly ερίζουν επί του συνόλου ή μέρους αυτών η Κίνα, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, το Μπρουνέϊ και η Ταϊβάν. Για το σύμπλεγμα των νήσων Paracel, τα οποία και κατέχονται από την Κίνα, ερίζουν το Βιετνάμ και η Ταϊβάν!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.