ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Και η Ελλάδα αντιδρά στις βουλγαρικές παλινωδίες για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Και η Ελλάδα αντιδρά στις βουλγαρικές παλινωδίες για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Tην έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς έχει, όπως είναι γνωστό, προκαλέσει η αθέτηση από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Την έντονη αντίδραση της ρωσικής πλευράς έχει, όπως είναι γνωστό, προκαλέσει η αθέτηση από τη νέα βουλγαρική κυβέρνηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Η ρωσική πλευρά έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως είναι έτοιμη να καταβάλει αυτή στους Βούλγαρους το κόστος κατασκευής των δύο αγωγών, αλλά η βουλγαρική πλευρά εμμένει στην άρνησή της.

Στο μεταξύ και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα βουλγαρική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τις εργασίες για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η προκάτοχός της απέναντι στη Ρωσία και την Ελλάδα.

Ο κ. Χατζιδάκης προέβη στις δηλώσεις αυτές αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, δηλώνοντας επίσης ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού.

«Ο αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης έχει ιδιαίτερη εθνική βαρύτητα για την Ελλάδα και ενισχύει την γεωπολιτική της θέση και την ενεργειακή της ασφάλεια. Παράλληλα δημιουργεί και 1.100 νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.