ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

EEA: Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών να αφορά επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 2 εκατ.

Προτάθηκε επίσης και 30% έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για τις οικίες

EEA: Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών να αφορά επιχειρήσεις με τζίρο κάτω των 2 εκατ.

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικά φαινόμενα, καθώς και η επίλυση του προβλήματος των ανασφάλιστων οχημάτων και η υποχρέωση συμβολαίων αστικής ευθύνης σε μία σειρά επαγγελμάτων, αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης που είχε, πρόσφατα, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τη γενική γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση.

Αναλυτικά, οι εκπρόσωποι του επιμελητηρίου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανάρτηση του ΕΕΑ στην ηλεκτρονική σελίδα του, ενημέρωσαν τη γενική γραμματέα για τα εξής ζητήματα:

-Την πρόταση του επαγγελματικού επιμελητηρίου της Αθήνας και των σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τη θέσπιση της υποχρέωσης ύπαρξης συμβολαίων αστικής ευθύνης σε μία σειρά επαγγελμάτων, με στόχο την προστασία του καταναλωτή

-Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων που ακόμα δεν έχει λυθεί οριστικά, με εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ανασφάλιστα.

Για την πρωτοβουλία του επιμελητηρίου, η οποία οδηγεί στην αυτοματοποιημένη με ψηφιακό τρόπο ενημέρωση των μητρώων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ύπαρξη συμβολαίου αστικής ευθύνης και την κάλυψη της ετήσιας υποχρέωσης 15 ορών επανεκπαίδευσης.

Επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο αφορά την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικά φαινόμενα, με τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, μεταξύ άλλων, να προτείνουν ότι:

Α. Θα έπρεπε το όριο του τζίρου να είναι μικρότερο των 2 εκ ευρώ ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να είναι προστατευμένες και αντίστοιχα μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών συνεπειών να καλύπτεται από την ασφαλιστική βιομηχανία και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό

Β. Να διευρυνθεί το ποσοστό έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ για τις οικίες στο 30% από το 10%, ενισχύοντας το σχετικό κίνητρο ώστε ακόμα περισσότερα σπίτια να ασφαλιστούν προς όφελος και τον ιδιοκτητών τους και του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο οικονομικός επόπτης του επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παντελής, έθεσε το ερώτημα εάν δημιουργηθούν νέες οφειλές, μετά την υπαγωγή ενός ενδιαφερόμενου στον Εξωδικαστικό, μπορούν να υπαχθούν σε νέα ρύθμιση και αν αυτή η νέα ρύθμιση μπορεί να ενοποιηθεί με την παλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, τι θα ισχύει στην περίπτωση που επιδεινωθούν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης που έχει υπαχθεί και τηρεί τον Εξωδικαστικό και κυρίως αν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα (π.χ παραπάνω δόσεις).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.