Καβάλα: Μπλεγμένος παραλίγο να βρεθεί καθηγητής εξαιτίας ψεύτικου προφίλ που έφτιαξε μαθητής στο Facebook

Ο μαθητής παραδέχτηκε την πράξη του όταν ο εκπαιδευτικός απείλησε να απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Καβάλα: Μπλεγμένος παραλίγο να βρεθεί καθηγητής εξαιτίας ψεύτικου προφίλ που έφτιαξε μαθητής στο Facebook

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά από έναν μαθητή γυμνασίου της Καβάλας, λίγο έλειψε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον καθηγητή του.

Ο μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο facebook με τα στοιχεία του καθηγητή του στο γυμνάσιο όπου φοιτά, με σκοπό να στέλνει μηνύματα σε συμμαθητές του. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα έγινε αντιληπτή από τον θιγόμενο καθηγητή, ο οποίος ζήτησε να αποκαλυφθεί ο δράστης, καθώς διαφορετικά θα προσέφευγε στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, o μαθητής που δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την εισαγγελική αρχή και το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για πλαστοπροσωπία και μια σειρά άλλων αδικημάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες και υπό το βάρος να βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση, ο μαθητής αποκάλυψε την ταυτότητά του και το θέμα απασχόλησε τον σύλλογο καθηγητών του γυμνασίου, που προέβη στις απαραίτητες συστάσεις στον μαθητή για συμμόρφωση, υπενθυμίζοντάς του, παράλληλα, τι συνεπάγεται μια ανάλογη πράξη στο μέλλον. Το ψεύτικο προφίλ διαγράφτηκε αμέσως και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η σχολική κοινότητα έκλεισε το θέμα χωρίς να υπάρξουν άλλες συνέπειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας Δανιήλ Εμμανουηλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε το θέμα λήξαν και την ενέργεια του μαθητή ως μια επιπολαιότητα, για την οποία ενημερωθήκαν οι γονείς του, οι οποίοι και καταδίκασαν την ενέργεια του παιδιού τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.