
Τραγωδία σημειώθηκε στο Ίλιον, όπου ένας 65χρονος οικοδόμος, ο οποίος εργαζόταν στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πέθανε ενώ δούλευε εν μέσω καύσωνα.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου
«Αλήθεια τι θα μας πει σήμερα η Διοίκηση του Δήμου Ιλίου. Ότι δεν ήξεραν; Ότι δεν γνώριζαν; Ότι ήταν η κακιά στιγμή; Ότι ήταν η κακιά η ώρα; Ή μήπως φταίει ο ίδιος ο εργαζόμενος γιατί ήταν πολύ ευσυνείδητος.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Κυβέρνηση και Δήμαρχοι δολοφονούν. Παρότι κατά καιρούς βγαίνουν εγκύκλιοι με φρικτούς όρους όπως να δουλεύει κάποιος με 40 βαθμούς, ακόμα και αυτές τις εγκυκλίους η πλειοψηφία των δημάρχων τις καταπατεί και η επιθεώρηση εργασίας δεν υπάρχει.
Βάζουν εργάτες που βρίσκονται ένα βήμα πριν τη σύνταξη να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα. Αν αυτό δεν λέγεται δολοφονία, αν αυτό δεν είναι βασανιστήριο, τότε τι είναι;
Αυτοί δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Μας θεωρούν ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα μας έχουν ανάγκη και αύριο μας πετάνε στην ανεργία.
Συνάδελφοι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δεν πρέπει να υπάρξει καμιά άλλη αναμονή. Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Ιλίου. Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό “παρών”.
Απαιτούμε
Και αυτό το τραγικό γεγονός προκαλεί ορισμένα πολύ σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή Ιλίου:
Γιατί ο εργαζόμενος που είχε ηλικία 65 έτη (είχε προσληφθεί με το πρόγραμμα 55 – 67 ετών για εργαζόμενους που είναι κοντά στη σύνταξη) στάλθηκε να δουλέψει έξω σε συνθήκες καύσωνα;
Γιατί ο εργαζόμενος σε αυτή την ηλικία στάλθηκε και την Πέμπτη και την Παρασκευή για δουλειά έξω, έστω και μέχρι τις 12 μ.μ., με 40 βαθμούς Κελσίου;»
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.