ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Χάθηκαν» 56 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης το 2022

Έφυγαν άδικα από τη ζωή 45 άνδρες και 11 γυναίκες όλων των ηλικιών

«Χάθηκαν» 56 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης το 2022

Για μία ακόμα χρονιά δεκάδες ήταν οι άνθρωποι που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σε θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη.

Οδηγοί αυτοκινήτων, δικύκλων ακόμα και πεζοί άφησαν την τελευταία τους πνοή εξαιτίας μη τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ..

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το cretapost καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, τα θύματα των τροχαίων ανέρχονται σε 56 (έως σήμερα) οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε συνολικά 50 τροχαία δυστυχήματα.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

Σε συνολικά 50 ανέρχονται τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 56 ζωές.

Από τους 56 ανθρώπους οι 41 «έσβησαν» στην άσφαλτο ενώ οι 15 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης λίγες ώρες ή και μήνες μετά τα ατυχήματα.

«Μαύρος» μήνας αποτελεί ο Μάρτιος καθώς σημειώθηκαν συνολικά 5 τροχαία δυστυχήματα με 8 νεκρούς. Επίσης και ο Ιούλιος είχε 7 νεκρούς σε 5 τροχαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 56 νεκρούς οι 45 ήταν άνδρες και οι 11 γυναίκες.

Ηλικίες: Από τους 56 νεκρούς οι 13 ήταν νέοι άνθρωποι έως 29 χρόνων (ανάμεσά τους μία 15χρονοι και δύο 18χρονοι), 13 ήταν από 30 έως 49 χρόνων, 19 ήταν από 50 έως 69 χρόνων και 11 ήταν ηλικιωμένοι.

Τοποθεσία: 21 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους του Ηρακλείου, 3 στο Λασίθι και από 10 τροχαία στο Ρέθυμνο και 16 στα Χανιά.

Όχημα: Από τα 50 δυστυχήματα στα 20 ενεπλάκησαν αυτοκίνητα, στα 17 δίκυκλα, τα 7 τρακτέρ ενώ πέντε ήταν περιπτώσεις παράσυρσης πεζών.

Τα δυστυχήματα που «πάγωσαν» την Κρήτη

9 Μαρτίου, τέσσερις νεκροί σε δύο τροχαία:  Μέσα σε λίγες ώρες έφυγαν από τη ζωή τέσσερις άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα.

Η αρχή έγινε το πρωί της 9ης Μαρτιου στην περιοχή Αρμανώγεια του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Λίγο μετά τις 8 το πρωί το όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 58χρονος Μανώλης και η 50χρονη Ευγενία συγκρούεται μετωπικά με δεύτερο ΙΧ ενώ στο τροχαίο ενεπλάκη και τρίτο αυτοκίνητο. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους.

Λίγες ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 10 το βράδυ, χάνονται ακόμα δύο άτομα στον δρόμο προς το Σκαλάνι στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου. Τότε δύο αυτοκίνητα συγκρούονται με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο ένας 36χρονος Ρουμάνος και μία 48χρονη Ρουμάνα ενώ τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν. Μάλιστα, χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τούς.

19 Μαρτίου, νεκρός ο 23χρονος Νίκος και η 50χρονη Δέσποινα:  Δύο ακόμα νεκρούς, σε ένα μόλις τροχαίο δυστύχημα, θρηνεί η Κρήτη εκείνη την ημέρα. Όλα συνέβησαν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Βιάννου, λίγο πριν το Αρκαλοχώρι, όταν δύο οχήματα συγκρούονται μετωπικά. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήταν οι δύο οδηγοί, ο 23χρονος Νίκος και η 50χρονη Δέσποινα, να πεθάνουν ακαριαία.

3 Ιουλίου, νεκρός 23χρονος, 23χρονη και 15χρονη μετά από τροχαίο: Νέο πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε στις 3 Ιουλίου στην Κρήτη. Όλα συνέβησαν στο δρόμο μετά τη σήραγγα Τοπολίων στην Κίσσαμο Χανίων. Τότε, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος και επέβαιναν δύο ανήλικοι (15χρονο κορίτσι και 17χρονος έφηβος) και η 23χρονη σύντροφός του, εξετράπη της πορείας του και αφού προσέκρουσε σε δέντρο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο αγροτικό όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν συνολικά τρία άτομα: ο 23χρονος πέθανε ακαριαία, η 15χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο λίγη ώρα αργότερα ενώ η 23χρονη 11 μέρες μετά το τροχαίο πεθαίνει στην Εντατική του νοσοκομείου.

16 Δεκεμβρίου, δύο νεκροί σε ένα μόλις τροχαίο: Μέσα σε λίγα λεπτά χάθηκε η ζωή δύο ανθρώπων σε ένα μόλις τροχαίο δυστύχημα. Όλα συνέβησαν όταν ένα αγροτικό και ένα ΙΧ συγκρούονται πλαγιομετωπικά μεταξύ τους στον δρόμο Τυπάκι – Αγία Γαλήνη. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο οδηγοί των οχημάτων, ο 80χρονος Νικολής και ο 44χρονος Γιώργος να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Την ίδια ώρα, οι δύο σύζυγοί τους – που ήταν και συνοδηγοί – μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: cretapost.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.