ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Ερντογάν για την επίσκεψη στα Κατεχόμενα: «Θα ανακοινώσουμε καλά νέα για το νησί και την παγκόσμια ειρήνη!»

Τ.Ερντογάν για την επίσκεψη στα Κατεχόμενα: «Θα ανακοινώσουμε καλά νέα για το νησί και την παγκόσμια ειρήνη!»

Ο Ερντογάν υπόσχεται ότι θα ανακοινώσει καλά νέα κατά την επικείμενη επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.

Δηλώσεις, μετά από την προσεχή της Παρασκευής, έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του στα Κατεχόμενα.

«Τη Δευτέρα θα φτάσουμε στη Βόρεια Κύπρο με μεγάλη αντιπροσωπία. Την πρώτη ημέρα, θα στείλουμε ένα μήνυμα στους βουλευτές της ΤΔΒΚ (sic). Είναι καλά τα νέα που θέλω να τους δώσω για το βήμα, για το οποίο έχουμε εργαστεί και ολοκληρώσει σε πρωταρχικό στάδιο. Θα κάνουμε δήλωση αναφορικά με το νησί και την καθιέρωση παγκόσμιας ειρήνης» σημείωσε.

Σενάρια για τις κινήσεις Ερντογάν

Η επίσκεψη Ερντογάν στο νησί δεν γίνεται σε τυχαία συγκυρία, αλλά στην επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Πολύκαρπος Αδαμίδης, σημείωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί προβληματισμό με τις κινήσεις του, αλλά και δημιουργεί ατζέντα.

Ένα από τα σενάρια που ακούγονται όσον αφορά στις επικείμενες ανακοινώσεις Ερντογάν, είναι πως θα πάμε σε παραχώρηση κομματιών της Αμμοχώστου στην ελληνοκυπριακή πλευρά. «Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούν να γίνουν αποδεκτά τα τετελεσμένα που προωθούν. Στη συνέχεια ενδέχεται να καλέσουν τους Ελληνοκύπριους, να επανακτήσουν τις περιουσίες τους και να υποστηρίξουν την τουρκική Κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού» είπε ο Καθηγητής.

Ένα δεύτερο σενάριο τον θέλει να ανακοινώνει τα εγκαίνια μιας τουρκικής βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone) στο ψευδοκράτος.

«Δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει το σενάριο αυτό. Όμως στηρίζεται στο σενάριο ότι η οικογένεια Ερντογάν έχει προσωπική συμμετοχή στην παραγωγή των drones. Παράλληλα θα μπορούσε να είναι και σημειολογικά και ένα δείγμα πρόθεσης ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ του ψευδοκράτους και της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την πλευρά Τούρκων και Τουρκοκυπρίων» μάς είπε ο κ. Αδαμίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.