Έλον Μασκ: Ανέβασε meme στο Twitter και κατηγορείται για λογοκλοπή! (φώτο)

Έλον Μασκ: Ανέβασε meme στο Twitter και κατηγορείται για λογοκλοπή! (φώτο)

Ένα meme που ανέβηκε στο Twitter από τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Tesla Έλον Μασκ ήταν η αφορμή για σκληρή κριτική των χρηστών απέναντι στον μεγιστάνα.

Το αρχικό μήνυμα δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από μια χρήστη που ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της δημιούργησε ένα meme και της ζήτησε να το διαδώσει “όσο πιο γρήγορα γίνεται”.

Αποτελούνταν από μια φωτογραφία του Αμερικανού ηθοποιού Χάρισον Φορντ σε μια σκηνή από την ταινία επιστημονικής φαντασίας “Blade Runner” του 1982 να κοιτά σοβαρός σε μια οθόνη. Από κάτω υπήρχε η γνωστή φράση “Δεν είμαι ρομπότ” που συχνά οι υπολογιστές ζητούν από τους χρήστες να κλικάρουν για να συνεχίσουν την περιήγηση σε κάποιον ιστότοπο.

“Ο πατέρας μου έφτιαξε ένα meme και μου ζήτησε να το διαδώσω όσο πιο μακριά γίνεται, οπότε ορίστε!” έγραψε η χρήστης του Twitter στην επίμαχη ανάρτηση.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα ολόιδιο tweet εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Έλον Μασκ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Και αμέσως ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τους σχολιαστές που πρόσεξαν τη λογοκλοπή.

“Γεια σου Έλον, άσε με να σου παρουσιάσω κάτι που λέγεται κουμπί retweet, βρε παλιο-χάκερ” σχολίασε ένα χρήστης.

“Έλον, σε παρακαλώ απέδωσε τα credit για το meme” έγραψε ένας άλλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Σταμάτα να κλέβεις meme κυριολεκτικά τη μέρα που αναρτούνται. Θα μπορούσες απλά να έχεις κάνει retweet” σημειώνει κάποιος άλλος σχολιαστής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.