Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Ουκρανικό Ο Σολτς βλέπει «πρόοδο» στις διπλωματικές προσπάθειες αλλά είναι έτοιμος και για κυρώσεις

Ουκρανικό Ο Σολτς βλέπει «πρόοδο» στις διπλωματικές προσπάθειες αλλά είναι έτοιμος και για κυρώσεις

Για πρόοδο στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Παρότι όμως, όπως είπε, τις τελευταίες εβδομάδες «έχουν συμβεί πολλά» στα διάφορα πλαίσια συζήτησης, με στόχο την κατοχύρωση της ασφάλειας στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το πρόβλημα λύθηκε».

«Το γεγονός ότι ο ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας και κυρίως το Σχήμα της Νορμανδίας προσφέρουν πλατφόρμες για συνομιλίες αποτελεί πρόοδο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση πριν από δύο εβδομάδες. Στόχος μας είναι η διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη και αυτό θα επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα από κοινού με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν.

Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε ότι η Δύση έχει τη βούληση να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία, διαμηνύοντας ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τι θα συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί τη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου. Κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι σκοπός του είναι να τον παροτρύνει για αποκλιμάκωση της έντασης.

«Αυτό που θα πω εκεί, θα λειτουργήσει όπως αυτό που είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην αρχή αυτής της εβδομάδας», ανέφερε. Ο Μακρόν υποστήριξε ότι ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ή επιδείνωση της κατάστασης.

«Είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουμε από κοινού δράση», πρόσθεσε ο κ. Σολτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μόσχα έχει καταλάβει το μήνυμα, ότι όποιες κυρώσεις επιβληθούν, θα επιβληθούν «από όλους μας ενωμένους».

Η κυρία Φρέντερικσεν από την πλευρά της έκανε λόγο για «απαράδεκτη επιθετική στάση» της Ρωσίας στην Ουκρανία και ανέδειξε τη σημασία της ενιαίας στάσης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.