ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Να δοθούν τα άδεια σπίτια στους άστεγους του Πύργου Γκρένφελ, λέει ο Τζέρεμι Κόρμπιν (φωτό)

Να δοθούν τα άδεια σπίτια στους άστεγους του Πύργου Γκρένφελ, λέει ο Τζέρεμι Κόρμπιν (φωτό)

Ο επικεφαλής του εργατικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν άσκησε πίεση στους υπουργούς της κυβέρνησης και ζήτησε να κάνουν περισσότερα, ώστε σύντομα να βρεθεί στέγη για τους ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο, μετά την φονική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λονδίνο.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, μετά την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στον «Πύργο της Κολάσεως», ο ηγέτης των Εργατικών είχε ζητήσει να δοθούν όσες κατοικίες είναι άδειες στην περιοχή του Κένσιγκτον, ώστε να βρουν στέγη οι οικογένειες που έχασαν τα πάντα στην ανείπωτη τραγωδία, η οποία μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω της 79 νεκρούς.

Μιλώντας την Κυριακή στην εκπομπή του ITV «Peston on Sunday» ο Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τους υποστηρικτές των Εργατικών να καταλάβουν τα άδεια σπίτια στο Λονδίνο για τα θύματα της τραγωδίας του Γκρένφελ.

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σκόπιμα άδειων διαμερισμάτων και ακινήτων σε όλο το Λονδίνο, που ονομάζεται “τραπεζική γη”. Άνθρωποι με πολλά χρήματα αγοράζουν ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα και τα κρατούν άδεια», ανέφερε ο Κόρμπιν.

Όταν ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Πέστον ρώτησε τον επικεφαλής των Εργατικών, αν αυτά τα σπίτια θα «κατασχεθούν για πάντα ή για όσο διάστημα απαιτείται», ο Κόρμπιν απάντησε: «Κατάληψη, υποχρεωτική αγορά, επίταξη, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, που καθυστέρησε να βρει στέγη για τους ανθρώπους που έμειναν στον δρόμο μετά την πύρινη λαίλαπα, αναρωτήθηκε πώς σε μια χώρα 65 εκατομμυρίων δεν μπορεί να βρεθεί στέγη για 400 άτομα, όταν οι αεροπορικές εταιρείες, σε περίπτωση καθυστέρησης των πτήσεων, μπορούν να βρουν ξενοδοχεία για εκατοντάδες ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.