ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Φρένο» απ’ τον Ντ. Τραμπ σε 20ετή παράδοση να γιορτάζεται το τέλος του Ραμαζανιού στον Λευκό Οίκο (φωτό)

«Φρένο» απ’ τον Ντ. Τραμπ σε 20ετή παράδοση να γιορτάζεται το τέλος του Ραμαζανιού στον Λευκό Οίκο (φωτό)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έβαλε τέλος μια παράδοση σχεδόν 20 ετών αφού δεν φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο το δείπνο που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Το δείπνο αυτό με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ αλ Φιτρ διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο κάθε χρόνο από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον.

Όμως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα να πραγματοποιηθεί και φέτος.

Τον Μάιο το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Τίλερσον αρνήθηκε να δεχθεί τη σύσταση του γραφείου θρησκειών και διεθνών σχέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη διοργάνωση μιας γιορτής με την ευκαιρία του Έιντ αλ Φιτρ.

Ο Τραμπ περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Μελάνια και εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ».

Και ο Τίλεσον εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση, στέλνοντας «τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ».

Το πρώτο γεύμα Ιφτάρ (όπως ονομάζεται το γεύμα μετά τη δύση του ηλίου με το οποίο οι μουσουλμάνοι σπάνε τη νηστεία του Ραμαζανιού) διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Τόμας Τζέφερσον το 1805 προς τιμή ενός Τυνήσιου απεσταλμένου.

Το έθιμο αναβίωσε η Χίλαρι Κλίντον το 1996 όταν ήταν πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Από το 1999 το δείπνο αυτό αποτελεί ετήσια παράδοση για τον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των μουσουλμάνων, διπλωματών και βουλευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.