Στις ΗΠΑ έχουν τους πυροβολισμούς, στην Κίνα τα μαχαιρώματα, αλλά και στις δύο χώρες οι σοκαριστικές επιθέσεις σε σχολεία δεν λένε να σταματήσουν.

Τουλάχιστον 14 παιδιά τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο της πόλης Τσονγκίνγκ στη νοτιοδυτική Κϊνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία μια 39χρονη γυναίκα μπήκε στο σχολείο κραδαίνοντας ένα κουζινομάχαιρο την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο και τους επιτέθηκε.

Το προσωπικό ασφαλείας και δάσκαλοι συνέλαβαν την γυναίκα, ονόματι Λιου, ενώ εξαγριωμένοι γονείς την προπηλάκισαν.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης, αν και η δράστις φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι είχε παράπονα κατά της κυβέρνησης.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν την μεταφορά τραυματισμένων παιδιών από το σχολείο, ενώ ορισμενα απ’ αυτά έφεραν τραύματα από μαχαίρι στο πρόσωπο και σ’ ένα άλλο διακρίνονται αστυνομικοί να απομακρύνουν την 39χρονη.

Η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε ορισμένα ΜΜΕ ότι δύο από τα παιδιά κατέληξαν και κάλεσε το κοινό να μη δίνει βάση σε φήμες.

Στην Κίνα είναι σχετικά σπάνια τα βίαια εγκλήματα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις με μαχαίρι σε σχολεία και νηπιαγωγεία με δράστες ως επί το πλείστον άτομα που ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από αξιωματούχους, ή από άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας 28χρονος επιτέθηκε σε μαθητές την ώρα που επέστρεφαν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να χάσουν εννέα παιδιά τις ζωές τους. Είχε πει στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα bullying στο σχολείο όταν ήταν μικρός και εκτελέστηκε τον περασμένο μήνα.

https://twitter.com/sadaharu_85/status/1055660725761232896

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/sadaharu_85/status/1055658158910107648