Να αρπάξει το όνομα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επιχειρεί η μη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία μετά την απόκτηση αυτοκεφαλίας, με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο του Κιέβου.

Η ουκρανική μη κανονική Εκκλησία δηλώνει πως μετά την απόκτηση αυτοκεφαλίας, θα ονομάζεται «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», και πως η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας) θα πρέπει στο εξής να αποκαλείται «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία».

«Το επίσημο όνομα θα είναι “Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”. Το δεύτερο όνομα είναι “Πατριαρχείο Κίεβου”», δήλωσε ο επικεφαλής της μη κανονικής Εκκλησίας, Φιλάρετος.

Οι υποστηρικτές του Φιλάρετου έχουν ήδη υποβάλει το σχετικό νομοσχέδιο στο Βερχόβνα Ράντα, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα πρέπει οι πιστοί να γνωρίζουν την αλήθεια, σε ποια εκκλησία θα πρέπει να ανήκουν — στην Ουκρανική ή στη Ρωσική; Θα πρέπει! Ως εκ τούτου, ζητάμε από το Βερχόβνα Ράντα να υιοθετήσει έναν τέτοιο νόμο ώστε η εκκλησία στην Ουκρανία, η οποία ονομάζεται Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, να έχει το πραγματικό της όνομα — Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος, γραμματέας του Πατριαρχείου Κιέβου.